НОВИНИ ПЛЮС

16.03.2012

Засновник «МММ» знову за ґратами

Засновника сумнозвісної піраміди «МММ» Сергія Мавроді знову заарештували. Щоправда, ненадовго й не за нову аферу, а лише за адміністративне правопорушення. Хамовничеський суд Москви позавчора ввечері постановив затримати Мавроді на п’ять діб за те, що протягом тривалого часу він ухилявся від сплати штрафу в розмірі однієї тисячі рублів (близько 250 гривень). При цьому у провадженні мирового судді перебуває ще десять аналогічних адміністративних справ. За що саме Мавроді було виписано штраф, не повідомляють.

Іммігранта з України у США посадили на 15 років

Вихідця з України Марата Михайлича у США засудили до 15 років ув’язнення за серію пограбувань банків. Як повідомляє «Нью–Йорк дейлі ньюз», Михайличу також доведеться відшкодувати викрадені ним кошти і сплатити 4000 доларів компенсації банківським касирам, які потерпіли від його дій.

У період iз грудня 2010–го по березень 2011 року Марат Михайлич скоїв дев’ять пограбувань банків у Нью–Йорку і Нью–Джерсі. Злочинець підходив до касира і, погрожуючи пістолетом, вимагав віддати йому гроші. Усього таким чином він викрав 70 тисяч доларів. Після затримання Михайлич зізнався в усіх скоєних пограбуваннях і заявив, що гроші були потрібні йому для задоволення наркотичної залежності.

Серед найкращих вишів світу знову немає наших

Британська газета «Таймс» опублікувала щорічний рейтинг репутації світових ВНЗ World Reputation Rankings, складений на основі рівня освітніх і дослідницьких програм, цитованості наукових статей, кількості іноземних студентів і фахівців. Жоден з українських вишів у цей список не потрапив.

Перше місце в рейтингу, як і торік, посідає Гарвардський університет, за ним йде Массачусетський технологічний інститут, а замикає трійку лідерів найуспішніший у рейтингу британський університет — Кембриджський. Далі йдуть Стенфордський університет, Каліфорнійський університет у Берклі та Оксфордський.

Домінують у переліку американські ВНЗ — їх у сотні найкращих 44. На другому місці британські виші, які зменшили свою присутність у підсумковій таблиці на два університети в порівнянні з минулим роком і зараз представлені десятьма закладами. Японію і Нідерланди представляють по п’ять вишів.

Експерти також відзначають наступ Сходу на Захід: цього року в рейтинг потрапили два китайські ВНЗ, Університет Гонконгу, національні університети Тайваню і Сінгапуру. Водночас зі списку випав досі єдиний представник країн СНД — Московський державний університет імені Ломоносова, який минулого року посідав у рейтингу 33–тє місце.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>