ЗаКОДовані від об’єднання

06.03.2012

Голова партії «Свобода» закликав опозицію забути про об’єднання. Такі новини принесла зустріч Олега Тягнибока із громадою в Житомирі. «Я переконаний, що об’єднання усіх опозиційних сил на наступних парламентських виборах є неможливим»,— заявив Тягнибок. На його думку, нинішня опозиція не має спільної ідеології та є строкатою.

«Хочете, сприймайте це чи не сприймайте — ще раз кажу — об’єднання заради об’єднання нікому не потрібні. Якщо ви маєте якусь ілюзію і вас українська історія ще нічого не навчила, то й далі собі живіть у своєму рожевому ілюзорному світі», — цитує виступ Тягнибока агенція УНІАН.

Заява лідера «Свободи» спричинила чималий резонанс в інформаційному просторі. Тим більше що саме тут, на Житомирщині, опозиція вже провалила один з іспитів на єдність: на довиборах до обласної ради «Фронт змін» і «Батьківщина» висували одного кандидата, тоді як «Свобода», недооцінена лідерами опозиції, — мала свого представника...

Утiм пізніше Олег Тягнибок виступив зі спростуванням замітки, зауваживши, що він став жертвою гри у «поламаний телефон». «Жодних закликів, тим більше до опозиції, взагалі не було. Це була щира, камерна розмова з громадськістю, яка прийшла на зустріч... І йшлося зовсім не про те, щоби забути про об’єднання в прин­ципі (як можна зробити висновок із повідомлення). А про те, що треба забути про безплідну демагогію на тему об’єднання, яке нібито саме по собі є панацеєю від усіх бід», — виправився Тягнибок.

Нагадаємо, лідер «Свободи» не перший раз скаржиться на те, що його погано зрозуміли. У 2004 році Олег Тягнибок виступив зі скандальною промовою на горі Яворина. Політик і досі стверджує, що заяву про «жидву» і «москалів» піддали маніпуляціям і монтажу.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Партія «Громадянська позиція» може об’єднатися з партією «УДАР» за умови, що виключать людей, які співпрацюють із владою. «Об’єднання відбудеться за однієї умови — якщо з цієї партії будуть вилучені «тушки», — заявив голова «ГП» Анатолій Гриценко в інтерв’ю «5–му каналу». Крім того, він наголосив, що з партії Віталія Кличка мають вийти люди з кримінальним минулим.