Гроші під піар?

02.03.2012

Цього тижня депутати Львівської облради затвердили Регіональну програму розвитку інформаційного простору на 2012—2016 роки. За неї проголосувала більшість — 71 депутат (домiнують в облрадi, як вiдомо, «свободiвцi»). Згідно з програмою, на комунальне телебачення «Львів–ТБ» передбачається виділення суми у сім мільйонів гривень щороку.

«Це не стосується державного телебачення ЛОТ ТРК («12 каналу». — Авт.), це призначено тiльки львівському комунальному телебаченню, — коментує «Україні молодій» депутат обласної ради Ігор Грещук. — З ним пов’язана ціла історія. «Львів–ТБ» раніше мало всього дві години мовлення на добу. Далі — більше годин, але чомусь поділились ними з телеканалом ZIK. Потім у «Львів–ТБ» ліцензію відібрали. На це комунальне телебачення щороку виділяли чималу суму, в порівнянні з державним телебаченням, у порівнянні «якісний і кількісний». Хоча й кiлькiснi показники вiдверто дисонують: 1160 квадратних метрів займає будівля ЛОТ ТРК, в ній ЛТБ орендувало всього 140 квадратних метрів, за які, як мені відомо, досі не розрахувалось. І штат ЛОТ ТРК у межах 400 осіб, а на даний момент ЛТБ налічує 30 людей. Тож тих сім мільйонів — це чітке «відмивання» грошей на вибо­ри. Вони хочуть попіаритися за державні гроші. Тупо крадуться грошi, я по–iншому не скажу. Водночас депутатами, якi проголосували за таке рiшення, декларуються цiнностi воїнiв УПА i проблеми соцiальних виплат для них».

Варто зауважити, що «Львів–ТБ» неодноразово здiйснювало трансляцiю засiдань облради. Вiдкриття позачергових сесiй призначалось, як правило, на 14.00, час виходу в ефiр комунального телебачення.