НОВИНИ ПЛЮС

29.02.2012

Відділ кадрів

Микола Азаров прогнозує, що міністрiв фінансів і економіки буде призначено цього тижня. «Є. Є кандидатури. І я вже про них говорив, про ці кандидатури», — заявив на брифінгу Прем’єр­міністр, повідомляє УНІАН. Раніше озвучували кандидатури Петра Порошенка і Юрія Колобова — відповідно, на «економіку» та «фінанси».

Права людини

Народні депутати від Партії регіонів пропонуватимуть на вакантну посаду Уповноваженого з прав людини Валерію Лутковську. Про це на прес­конференції заявила сама Лут­ковська, зауваживши, що пропозиція від ПР «відповідає моєму відношенню до життя, відповідає моєму сьогоднішньому професійному рівню, відповідає моєму розумінню, що таке права людини, і яким чином ці права людини повинні бути захищені в державі, яка називається правовою». А тим часом парламентська опозиція вже внесла офіційне подання щодо обрання омбудсманом голову Харківської правозахисної групи Євгена Захарова.

Кірєєв у законі

Учора Вищий адміністративний суд відмовився задовольнити позов БЮТівця Юрія Одарченка щодо законності призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського суду. Представник Вищої кваліфікаційної комісії суддів заявила на засіданні, що рішення про переведення Кірєєва до Печерського суду було прийнято відповідно до норм українського законодавства. Суд узяв до уваги ці аргументи.

На місцях

Депутати Львівської обласної ради визнали незадовільною роботу Львівської ОДА під керівництвом голови Михайла Костюка. «За» постанову про оцінку суспільно­політичної та соціально­економічної ситуації в Україні та Львівській області проголосувало 69 депутатів. Водночас депутати вирішили відкласти на інший час найпринциповішу пропозицію — щодо висловлення недовіри «губернатору».

Уряд звіряє годинники

Кабінет Міністрів пропонує запровадити в Україні час другого годинного поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки. Про це йдеться у законопроекті, переданому до парламенту. «Встановлення вищезазначеного порядку обчислення часу спрямоване на забезпечення покращення стану здоров’я громадян, зменшення кількості аварій, сприяння підвищенню працездатності населення», — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту. У постанові також зазначається, що у зв’язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року вирішено зберегти нинішнє обчислення часу. Зокрема, пропонують перевести годинникову стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникової стрілки.