НОВИНИ ПЛЮС

23.02.2012

У президента Венесуели виявили нову ракову пухлину

Президент Венесуели Уго Чавес у прямому ефірі національного телебачення оголосив, під час обстеження на Кубі лікарі виявили в нього нову ракову пухлину.

За словами 57–річного Чавеса, двосантиметрова карцинома утворилася в області тазу, але метастазів поки не дала. Найближчим часом президент ляже на операцію.

Нагадаємо, 2011 року Чавесу вже видалили на Кубі дві злоякісні пухлини. Тоді про тип цих пухлин венесуельський лідер нічого не казав, але у пресі з’явилися чутки, що йдеться про рак товстої кишки. Президент пройшов кілька курсів хіміотерапії й у жовтні оголосив про своє одужання, заявивши, що в його організмі більше немає ракових клітин. Проте недавно він знову терміново вилетів на Кубу для медичної діагностики.

Незважаючи на хворобу, Чавес планує взяти участь у президентських виборах 7 жовтня 2012 року і переконаний, що знову виграє.

Війна в Сирії

У місті Хомс, яке є «базою» сирійської опозиції, під час обстрілу урядовими військами загинуло двоє західних журналістів – американка Мері Колвін, яка працювала для британського тижневика «Сандей таймс», та французький фотокореспондент Ремі Ошлік. Як повідомляють західні інформагенції, журналісти загинули, коли в будівлю в центральному районі Баба Амр, де був розташований імпровізований прес–центр, влучив снаряд. Загалом у результаті атаки на Хомс упродовж минулої доби загинуло близько 40 місцевих мешканців. Нагадаємо, протистояння військ президента Башара Асада та повстанців триває вже майже рік. За даними ООН, з початку протестів загинуло вже щонайменше 5,5 тисячі людей.

Протести в Афганістані

В Афганістані тривають масові акції протесту проти вчинку солдатів армії США, які спалили Коран. Скандал спалахнув після того, як афганські робітники виявили обвуглені екземпляри Корану, збираючи сміття на авіабазі Баграм. Майже одразу виникла стихійна демонстрація, в якій взяли участь кілька тисяч людей. Вибачення, які принесли міністр оборони США та командувач силами НАТО в Афганістані, не вгамували обурених людей.

У сутичках із силовиками, які розганяють демонстрації, загинуло вже щонайменше 9 людей, десятки поранено. Вчора протестувальники з криками «Смерть США!» підпалили готель у Кабулі, в якому мешкають іноземці, зокрема й західні журналісти. Також демонстранти заблокували посольство США і закидали камінням військову базу «Фенікс».

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>