НОВИНИ ПЛЮС

23.02.2012

Парламент

Народний депутат Сергій Сас (БЮТ–«Батьківщина») вчора на сесійному засіданні ВР заявив про факт «цинічного порушення» Конституції України, законів «Про статус народного депутата», «Про засади запобігання і протидії корупції» у зв’язку з тим, що низка народних депутатів упродовж довгого часу суміщають депутатські мандати з роботою в органах виконавчої влади. Таких близько десятка. Зокрема, йдеться про Владислава Каськіва, голову Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України; Олександра Пеклушенка, голову Запорізької обласної держадміністрації; Олексія Лелюка (Держрезерв).

На підтримку Тимошенко

Учора під стінами Качанівської колонії, де перебуває Юлія Тимошенко, відбувся мітинг на її підтримку. Акція, присвячена Міжнародному дню захисту жертв злочинів, зібрала близько 200 осіб, повідомляє прес–служба ВО «Батьківщина». Учасники пікету тримали плакати «Юля, ми з тобою!», «Негідні владні рішення приймає влада негідників», «Не віддамо Юлю!» тощо.

Скандал у Криму

Між главою уряду Криму Анатолієм Могильовим і депутатом кримського парламенту Олександрою Кужель сталася перепалка. Як повідомляє сайт «Крим. Коментарі», скандал трапився під час голосування за призначення глави кримської міліції Михайла Слепаньова. Кужель висловила критику з приводу його донецького походження. У відповідь Могильов, порушивши регламент, вийшов до трибуни і кинув на адресу депутатки: «Ви дивовижно засмагли на курорті, тому будьте ласкаві, відпочивайте далі. Крим спокійно проживе без вас! То вас кримська земля хвилює, то мисливські угіддя. Будете платити орендну плату — ми вам дамо землю в степовому Криму і вирощуйте там корів». Після слів Могильова пролунали оплески, і депутати приступили до позитивного голосування. Згодом Могильов додав, що опозиційна поведінка Кужель пояснюється «віком, коли у жінок починаються психічні розлади».

«Ви ж офіцер, як ви можете собі дозволяти такі висловлювання на адресу жінки? Я вимагаю вибачень!» — прокричала Кужель, але Могильов проігнорував її вимогу.