Мікроавтобус з особливими потребами

22.02.2012

У Черкасах у рамках програми «Турбота» на лінію вийшов мікроавтобус, яким відтепер можуть користуватися інваліди–візочники. «Бусик» придбала міська рада за 160 тисяч гривень.

«Я вважаю, що презентація таксі для інвалідів, що відбулася днями, — це стартова сходинка до безбар’єрного життя людей з особливими потребами в Черкасах. Хочеться вірити, що мерія втілить у життя ще й свій задум про закупівлю міського транспорту з низькою підлогою», — говорить у коментарі «УМ» Анна Харченко. Аня є керівником благодійної організації «Наддніпрянський фонд» і була ініціатором запровадження у Черкасах такої послуги для неповносправних людей. Спеціальну автомобільну платформу для інвалідів–візочників, GPS–навігатор у мікроавтобусі встановила відома компанія мобільного зв’язку, вона ж забезпечила диспетчерську службу двома смартфонами із безкоштовним мобільним зв’язком.

Замовляти таксі можна за двома телефонами — стаціонарним і мобільним, але обов’язково за один–два дні, зателефонувавши на станцію швидкої допомоги. Усі поїздки черкаських інвалідів будуть безкоштовними і нелімітованими. Інва–таксі оплачуватиме міська рада власним коштом.