Крига скресла, панове балканці

Крига скресла, панове балканці

Після лютих морозів, які в багатьох районах Східної та Центральної Європи били рекорди, цей регіон опинився під загрозою не менш рекордних повеней. Починаючи з минулої неділі, на Балканах почалося стрімке потепління, і на Дунаї та менших річках скресла крига, хоча товщина льодового покриву сягала півметра. У столиці Сербії Белграді льодові маси, що рушили вниз по течії, пошкодили 80 відсотків причалів, столичні набережні, два ресторани на воді та щонайменше 110 човнів і катерів. Деякі з них затонули. Як повідомляє сербська газета «Бліц», учора ще більші маси криги рухалися головною річкою Європи, зносячи все на своєму шлях. «Льодове попередження» оголошено також у сусідній Хорватії, де ще в понеділок стовпчик термометра показував 4 градуси морозу, а вже на найближчу п’ятницю синоптики прогнозують потепління аж до +18(!).

Каліф на два роки

Каліф на два роки

У Ємені вчора відбулися дострокові президентські вибори — уперше за останні 33 роки без участі «вічного президента» Алі Абдалли Салеха. Нагадаємо, в грудні минулого року після кількамісячних протестів опозиції Салех погодився підписати угоду про мирну передачу влади віце–президентові Абд Раббу Мансуру Хаді. Зараз екс–глава держави перебуває у США, де проходить курс лікування.

У Стросса знову стрес

У Стросса знову стрес

Колишнього очільника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс–Кана, який уже поплатився посадою за надмірну любов до прекрасної статі, знову запроторили за ґрати. І знову «шукайте жінку» — навіть не одну. Цього разу Стросс–Кана заарештували в рідній Франції за звинуваченням у... сутенерстві.

Греція залишається в єврозоні

Греція залишається в єврозоні

Грецію, яка вже рік балансує на межі фінансової прірви, куди може затягти всю єврозону, таки врятують. Після майже 14–годинного засідання, яке тривало всю ніч із понеділка на вівторок, Єврогрупа (міністри фінансів країн єврозони) узгодила програму екстреної фінансової допомоги Афінам. Країна отримає другий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду та Європейського Союзу в розмірі 130 млрд. євро, і ще майже 100 млрд. їй «спишуть» приватні позичальники. У відповідь Греція зобов’язується до 2020 року скоротити свій державний борг до 120,5% внутрішнього валового продукту. Наразі розмір заборгованості становить 160% ВВП. Щоб виконати це непросте зобов’язання, уряд Греції нещодавно затвердив план дуже непопулярних у народі економічних заходів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики