НОВИНИ ПЛЮС

22.02.2012

Сектор газу

Проект нової газової угоди, переданий Україні Москвою, може в повному обсязі врегулювати цю тему. Про це заявив спікер Держдуми Сергій Наришкін в інтерв’ю каналу ICTV. «Я щиро жалкую, що деякі політики, економісти, експерти переконують себе і переконують інших, що це суто політична тема. Тема, звичайно, економічна, і до обговорення цієї теми підключені політики і керівники наших держав», — зазначив російський спікер, завершуючи позавчора візит до Києва.

«Зовсім недавно, кілька днів тому, міністерство енергетики Росії передало своїм українським партнерам та колегам текст, проект, договору, який може в повному обсязі врегулювати цю тему. Договір який раз націлений на те, щоб реалізувати надії всіх сторін, щоб знайти компроміс. На мій погляд, можна знайти розв’язки. Підстави для цього є. Постійні консультації і переговори ведуться», — сказав Наришкін.

Відділ кадрів

Президент Янукович звільнив Володимира Хімея з посади першого заступника голови СБУ.

Справа Луценка

Європейський суд із прав людини призначив на 17 квітня слухання за позовом екс–міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Відповідні повідомлення отримали адвокати Луценка Ігор Фомін та Валентина Теличенко, повідомляє прес–служба «Народної самооборони». У відкритому режимі суд розгляне законність затримання та арешту заявника, а також «використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні та недопущення до парламентських виборів 2012 року».

За словами Теличенко, «Україна ще раз не увійде, а вляпається в історію, створивши прецедент. Якщо суд вирішить, що правосуддя використовувалося з політичною метою, то не залишається підстав називати країну демократичною... Рішення Європейського суду буде визначати, чи було порушення ст. 5 і 18 Конвенції з прав людини. Воно не виправдовує особу. Якщо суд визнає порушення, наслідки можуть бути нетривіальними».

Здоров’я Тимошенко

Управління охорони здоров’я та медико–санітарного забезпечення Державної пенітенціарної служби здійснює усі рекомендації щодо лікування Юлії Тимошенко, залишені лікарями з Німеччини й Канади. «Зокрема, ми забезпечили пацієнтку ходунками, як і рекомендували німецькі фа­хівці», — зазначив начальник управління охорони здоров’я та медико–санітарного забезпечення ДПтС Євген Поляков. Крім того, він підкреслив, що у колонії ще чекають на додаткові рекомендації від німецьких лікарів, «не є виключенням і оперування пацієнтки, у тому числі і за межами Качанівської колонії».