Трохи «Хмелева» наприкінці зими

22.02.2012
Трохи «Хмелева» наприкінці зими

«ДахаБраха» та Port Mone. (Фото Вадима КУЛІКОВА.)

Там, де Дністер кривим ножем розрізає земну плоть, відмежовуючи село Хмелева від навислої над ним гори, якось зустрілися дві сили: українська «ДахаБраха» й білоруська Port Mone. І було в них усього кілька днів на те, щоб створити музику, яка би уповільнювала плин ріки, звеселяла пташок в небі й викликали весняні соки із землі. Утворену музичну енергію витримали вони рік у своїх душах, а потім наповнили нею чарівні пластини, назвавши їх ім’ям «Хмелева Project». Тепер, у час, коли холодна зима і темні сили скували Україну, їздять музиканти містами і діляться своєю енергією з усіма, хто прагне весни, змін і позитивних емоцій.

Таку от казку, любі друзі, підготував нам наш улюблений гурт «ДахаБраха» та їхні мінські колеги, чоловіче тріо Port Mone. Те, що українці фонтанують ідеями й дня не мислять без діла — то фестиваль, то тур, то сейшн із «Бізонами Хіггса» чи «Перкалабою», — добре відомо. Тому їхній слухач завжди готовий до нових історій.

«Це ще не новий жанр, але вже доволі відсторонений від сучасної музичної реальності світ», — таку оцінку–інтригу черговій роботі дають в агенції «АртПоле», що підтримує «Хмелева Project». Наповнитися новою енергію й спробувати окреслити межі жанру, що народжується, можна, починаючи від сьогодні, коли в київському «Будинку художника» о 19.30 почнеться перший концерт із української серії презентації альбому. Оскільки квитки на цей концерт уже продані, до Києва проект повернеться ще раз — першого березня: знову в тому місці та в той же час.

А щоб у мешканців інших міст України не виникло запізнілих нарікань, анонсуємо графік туру. 24 лютого — Одеса, арт–мьюзік–клуб Respublika, 25 лютого — Вінниця, міський палац мистецтв «Зоря», 28 лютого — Тернопіль, український дім «Перемога», 29 лютого — Львів, театр ім. Заньковецької, 1 березня — Київ, Будинок художника, 3 березня — Донецьк, бар Liverpool.