Битва проти економії

Битва проти економії

У ніч із неділі на понеділок парламент Греції таки затвердив план суворих економічних заходів, проти яких категорично виступають профспілки та більшість грецького суспільства загалом. 199 із 278 присутніх на засіданні депутатів сказали «так» скороченню 15 тисяч робочих місць у державному секторі, зменшенню мінімальної заробітної плати з нинішніх 751 до 600 євро, скороченню пенсій на 7—15 відсотків, підвищенню податків та змінам до трудового законодавства (щодо умов звільнення та отримання «лікарняних»). Усе це, на думку уряду, допоможе бюджету вже цього року заощадити понад 3 млрд. євро.

Найкраща роль «Артиста»

Найкраща роль «Артиста»

Стилізований під епоху німого кіно чорно–білий французький фільм «Артист» продовжує збирати нагороди і, схоже, впевнено крокує до здобуття «Оскара». На церемонії вручення премії Британської академії кінематографічного та телевізійного мистецтва (БАФТА), що відбулася позавчора у Королівському оперному театрі Лондона, романтична мелодрама режисера Мішеля Хазанавічуса про Голлівуд 1920–х років була лідером за кількістю номінацій — 12. І в більшості з них «Артист» тріумфував: йому дісталося сім «золотих масок», причому три з них — у головних категоріях: «Найкращий фільм», «Найкраща режисура» та «Найкращий актор першого плану» (Жан Дюжарден). Також фільм Хазанавічуса відзначено за найкращу оригінальну музику (композитор Людовік Бурса), костюми та операторську роботу. Як зазначив на церемонії вручення нагород Мішель Хазанавічус, узявшись за цей проект, учинив «трохи божевільно», але тепер «глибоко вражений та надзвичайно задоволений» такою високою оцінкою своєї праці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чужі тут не працюють

Чужі тут не працюють

Кілька сотень тисяч іноземців цього літа втратять можливість легально працювати в Чехії. Їхнє місце мають зайняти безробітні чехи. Коли 2008 року економіці Чехії бракувало великої кількості найманих працівників для фізичної праці та простих робіт, чеські посольства в Україні, Молдові й навіть Монголії та В’єтнамі почали пропонувати громадянам цих країн роботу на чеських заводах і фабриках та на будівництві й у сільському господарстві. Тепер, у часи кризи, ситуація зазнала кардинальних змін, тому офіційна Прага намагається позбутися іноземних працівників, передусім українців, яких серед них найбільше.

Всі статті рубрики