Сердечне застілля у чотири руки

Сердечне застілля у чотири руки

Для багатьох романтичних натур від останнього дня новорічно–різдвяних свят чи не найактуальніша тема — святий Валентин. Лише за якийсь десяток років італійський покровитель закоханих упевнено вписався в українські народні звичаї, тож, крім неїстівних «валентинок», заздалегідь слід подбати і про святкове меню на 14 лютого.

Якщо вірити прислів’ю, що шлях до серця чоловіка пролягає через його шлунок, то День закоханих має бути особливо важливим для жінок. Утiм відкриємо таємницю і чоловікам, що одним iз найкращих подарунків прекрасній половині буде не що інше, як сніданок—обід—вечеря, зготовані найкращими кухарями — представниками сильної статі. Тож давайте долати кулінарний шлях у святковий день, «граючи партію», спочатку біля плити, у... чотири руки. А потім — як два голубки, зі свічками і вишуканими стравами на столі — продовжувати спілкування.

«Вознеси мене»

«Вознеси мене»

Дуже доречним на святковому столі може бути популярний на батьківщині святого Валентина, в Італії, десерт тірамісу (можна перекласти як «вознеси мене»). Поєднання печива, еспресо, ніжного вершкового сиру маскарпоне, яєчних жовтків і лікеру можна вважати довершеним. Утім це десерт, приготування якого потребує особливих навичок і немало інгредієнтів. Ви можете зробити незвичайну страву, якщо підготували 0,5 кг сиру маскарпоне (можна замінити домашнім вершковим), чашку 35–відсоткових вершків, склянку цукру, 4 яйця, півчашки еспресо і щонайменше з сотню печенинок савоярді («дамські пальчики»), 30 г шоколаду і какао–порошок.

Всі статті рубрики