ЦИТАТИ ТИЖНЯ

27.01.2012

Юлія Тимошенко,
лідерка ВО «Батьківщина»
— у зверненні до людей у листі із в’язниці:

— Я хочу, щоб ви знали, що я пройду через будь–які випробування, через будь–які тортури чи знущання... Але я хочу знати, що на волі ви також пройдете через всі випробування і об’єднаєтесь заради нашої спільної перемоги. Годі об’єднуватися перед розстрілом, давайте єднатися перед звершеннями.

(сайт БЮТ)

 

Володимир Зубанов,нардеп від Партії регіонів
— про можливість об’єднання
в мажоритарних округах опонентів влади:

— Десь 15—20 кандидатів будуть іти, і всі вони — може, крім одного від Партії регіонів — будуть казати, що вони такі опозиціонери, що світ не бачив. І будуть бити, критикувати цю нещасну владу. І як там визначити, хто з них найбільш правильний, я думаю, що виборці навіть не зможуть... Ми ж усіх їх знаємо як облуплених 19 років чи 10 точно, починаючи із акції «Україна без Кучми». Тому нічого там нового не буде: ті самі бійки, ті самі сварки, лайки і жодної реальної пропозиції щодо покращення життя.

(Gazeta.ua)

 

Валентин Наливайченко,
голова політради «Нашої України»
— про єднання опозиції:

— Усі дискусії про різницю в ідеологіях між опозиційними партіями в даний момент є безпідставними. Коли горить будинок, то господарі не сперечаються, яким відром iз водою його гасити — зеленим, червоним чи синім. Зараз країна на межі втрати незалежності, бо демократію ми вже втратили. Тому і ультраправі центристи, і консерватори мають гасити пожежу в рідному домі, а не розводити теоретичні дискусії. Це нагадує 1918 —1919 роки, коли українські соціалісти, гетьманці та петлюрівці воювали один з одним.

(«День»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про навчання у ВНЗ:

— Це не пиво пити й не пісні горлати. Я кажу, можливо, неприємні речі для студентів. Так? Але навчання у ВНЗ — це великий і серйозний труд.

(«Ліга»)

 

Олена Бондаренко,
нардеп від Партії регіонів
— про спільне в політиці й спорті:

— Я часто порівнюю політику з боксом. Тобто боксер виходить на ринг — і він має вразити суперника. Але при цьому поза рингом вони не б’ються.

(«Форум»)