НОВИНИ ПЛЮС

27.01.2012

Справа Тимошенко

Сторона захисту екс–Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко вчора подала касаційну скаргу на вирок Печерського райсуду Києва, яким її було засуджено до семи років позбавлення волі. Як повідомив УНІАН адвокат Олександр Плахотнюк, касацію спрямовано до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ. Нагадаємо, 23 грудня Апеляційний суд Києва залишив вирок Печерського суду в силі, після чого лідерку БЮТ етапували до колонії №54 у Харкові.

* * *

Заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря та донька Юлії Тимошенко Євгенія цими днями відвідають Копенгаген, де зустрінуться з Комітетом закордонних справ Європарламенту. «Данія, як ви знаєте, головує у ЄС, і це було запрошення данської сторони, що ми вважаємо знаком уваги країни, яка традиційно не належала і не належить до тих, які пильно стежать за ситуацією в Україні, але зараз статус головуючої у ЄС зобов’язує», — зазначив Немиря.

Справа Іващенка

Печерський райсуд Києва позавчора ввечері завершив стадію допиту свідків у кримінальній справі проти колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка. Відповідаючи на питання судді Сергія Вовка, підсудний заявив, що ніякого злочину він не скоював. Враховуючи прохання адвокатів Іващенка про лікування підзахисного в межах СІЗО, суд оголосив перерву до 1 березня.