На, сховай під рясою

На, сховай під рясою

Якщо газову «трубу» влада хоче продати Росії, то Києво–Печерську лавру —просто віддати Московському патріархату. Ну не будемо ж ми торгуватися з церквою, то гріх. Група народних депутатів зареєструвала законопроект, яким пропонує передати церкві кілька об’єктів, розташованих на території низки монастирів. Серед них — і Верхню лавру, де розташоване музейне містечко.

«Терористи» «підірвали» Одесу

«Терористи» «підірвали» Одесу

Минулого січня Анна Яблонська летіла до Москви отримувати премію журналу «Искусство кино» — відзначили її п’єсу «Язичники». Одеситку до останнього чекали на церемонії нагородження, навіть початок перенесли на годину. Але нагороду Анні так і не вручили — вона була єдиною українкою серед 37 загиблих унаслідок терористичного акту в аеропорту «Домодєдово».

«Шлях до ролі починається з широкої дороги...»

«Шлях до ролі починається з широкої дороги...»

«Про вік говоримо чи обмежимося дипломатичним терміном «ювілей»?» — питаю перед початком інтерв’ю актрису Ларису Руснак. «Говоримо, чого вже там... Ну, п’ятдесят і п’ятдесят», — відповідає вона. Хоча всі, хто знає Ларису чи бачив її по телевізору, навряд чи повірять у цю цифру — актриса виглядає прекрасно: струнка, моложава, доброзичлива, щира...«Коли починаю думати про вік або скільки я вже працюю в театрі, то цифри у мене не складаються, — зізнається Лариса Руснак. — Думаю: стоп, це ж було вчора! Для мене час — як ниточка, яка тягнеться–тягнеться, а потім хтось бере і зводить докупи два протилежні кінці. І здається, що події багаторічної давнини відбувалися щойно... Я не відчуваю відстані у часі: якісь нещодавні події здаються дуже далекими, а якісь далекі — навпаки, близькими». Наша розмова з Ларисою відбулася напередодні її відльоту до Шрі–Ланки — свій ювілей актриса відзначить на острові вічного літа.

Всі статті рубрики