Іменi «дорогого Леоніда Ілліча»

26.01.2012
Іменi «дорогого Леоніда Ілліча»

Леонід Брежнєв.

Учорашня короткочасна сесія Дніпропетровської міської ради зосередилася на темі перейменувань. Причому гучних. Адже одній iз вулиць депутати навіть без натяку на якісь суперечки з цього приводу вирішили присвоїти ім’я багаторічного генерального секретаря Комуністичної партії Радянського Союзу, творця «застою» Леоніда Брежнєва. З іншого боку, до його персони поставилися неоднозначно, адже на честь колишнього керманича СРСР переназвали «Богом забуту» вуличку в приватному секторі зовсім не центрального Амур–Нижньодніпровського району.

За схожою схемою дніпропетровські депутати свого часу вчинили і з персоною багаторічного першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького — його ім’я присвоїли вулиці, щоправда, в центрі міста, але такій, на якій офіційно... не значиться жодної будівлі.

Планували на сесії розглянути й питання перейменування дотепер наявної в місті вулиці Косіора, але його з розгляду зняли. Зате ще одній iз вулиць і скверу депутати вирішили присвоїти ім’я 80–річчя Дніпропетровської області, яке планують відзначати 27 лютого.