НОВИНИ ПЛЮС

18.01.2012

Янукович у Давосі говоритиме про газ

Президент Віктор Янукович планує взяти участь у щорічній зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, яка пройде 25—29 січня. При цьому більшість зустрічей Президента буде присвячена енергетичним питанням, повідомила прес–секретарка Дарина Чепак. За її словами, «Президент візьме участь у заходах Енергетичного саміту в рамках ВЕФ, зокрема, в сесіях «Енергетика для економічного зростання» і «Нова енергетична архітектура: можливе й ефективне перетворення» 26 і 27 січня». Передбачено двосторонні зустрічі з лідерами держав і міжнародних організацій та участь у традиційній українській ланч–конференції.

Справа Тимошенко

Активісти харківської організації партії «Батьківщина» зібрали вже близько 2 тисяч підписів за висунення кандидатури засудженої Юлії Тимошенко на здобуття Нобелівської премії миру. Про це повідомив заступник голови обкому «Батьківщини» Валерій Дудко. Збір триватиме до кінця місяця, після чого підписи направлять до Нобелівського комітету.

* * *

Учора особистий масажист Юлії Тимошенко вранці прибув до Качанівської виправної колонії Харкова зі спеціальним масажним столом і провів кількагодинну лікувальну процедуру. Про це журналістам розповів прес–секретар управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області Юрій Чумак. Після сеансу масажу екс–Прем’єра навідала комісія лікарів Міністерства охорони здоров’я України.

У понеділок персональний масажист теж отримав доступ до Тимошенко, але позавчора вона відмовилася від процедури, мотивуючи тим, що «тапчан, який надала установа, їй не підходить, і необхідно, щоб привезли професійний стіл». «Це чергова безпідставна причина Тимошенко ухилитися від виконання рекомендації лікарів», — заявили у прес–службі ДПтС.

«Білбордна» війна триває

Шириться практика паплюження білбордів із портретами Президента Віктора Януковича. В Одесі обличчя гаранта закидали червоною фарбою, у Дубно — яйцями. У Ковельському районі Волинської області за «заляпування» білборда з новорічним привітанням Януковича міліція затримала 73–річного дідуся, який намотав ганчірку на палицю й коричневою фарбою замальовував зображення глави держави.

У Севастополі, де теж псували такі рекламні щити, головне управління юстиції ініціювало «круглий стіл», аби «запобігти методам публічної неповаги до влади, яка межує з серйозними правопорушеннями».