НОВИНИ ПЛЮС

17.01.2012

Ув’язнення Тимошенко

До Юлії Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії, вчора допустили особистого масажиста. Про це повідомило управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області. Водночас працівники служби поскаржились, що Тимошенко «знову відмовляється від рекомендованого комісією МОЗ комплексу лікування та огляду медичними працівниками».

* * *

Учора народні депутатки від БЮТ Ольга Боднар та Олена Шустік намагалися відвідати Тимошенко в Качанівській колонії. Як розповіла прес–секретар ЮВТ Марина Сорока, їх пустили лише у двір колонії, «фактично, провели екскурсію».

Відділ кадрів

Начальника департаменту охорони громадського порядку Міністерства внутрішніх справ Віктора Ратушняка призначено заступником міністра внутрішніх справ.

Партактив

Народний депутат Євген Суслов склав повноваження голови організації «Батьківщина молода». Він ухвалив це рішення у зв’язку з переходом у іншу партію — УСДП, де головою є Наталія Королевська.

Сектор газу

Голова «Газпрому» Олексій Міллер вважає, що політика Києва щодо газо­транспортної системи може призвести до її занепаду. «Це цілком залежить від тієї ролі, яку відводить газотранспортній системі сама українська сторона. Якщо, як можна почути в Україні, ГТС — це історичний скарб, то, очевидно, її місце в музеї», — сказав Міллер, відповідаючи на питання про те, яке місце «Газпром» відводить українській «трубі» з урахуванням будівництва «Південного потоку» в обхід України.

Медіа для мас

Син Президента Олександр Янукович нібито виявив інтерес до купівлі «5–го каналу». Водночас прес–служба власника каналу Петра Порошенка назвала цю інформацію чутками. В останні півроку ніхто з такими пропозиціями не звертався, сказав сам Порошенко.

Оцінки

Європейський Союз поки що не збирається застосовувати економічні санкції щодо діячів української влади, але зробить усе можливе, аби захистити права людини і демократію в Україні. Про це в інтерв’ю ТВі заявив президент Європарламенту Єжи Бузек.