«З Новим роком! З новим мером!»

17.01.2012

Голова виконкому «Нашої України» Сергій Бондарчук починає боротьбу за крісло міського голови Києва. За даними джерел «УМ», він візьме участь у виборах мера–2012. Дата самого голосування залишається невідомою. У політичних колах припускають, що голосування може відбутися в жовтні, одночасно з парламентськими виборами.

Про амбіції Бондарчука свідчать, зокрема, білборди, які з’явилися в столиці під час новорічно–різдвяних свят. На рекламних щитах поряд з обличчям політика міститься гасло: «З Новим роком! З новим мером!». На плакаті також знайшлося місце для кпинів над головою КМДА Олександром Поповим: ставленик Партії регіонів зображений верхи на ялинці–конусі з майдану, котра летить у космос... Це, очевидно, натяк на те, що Попов із того ж тіста, що й «космонавт» Черновецький.

Бондарчук уже відзначався критикою на адресу Попова. Зокрема, він називав його «лже–мером» і критикував за заборону святкувати День Свободи в столиці. «На посаді в. о. мера Києва стоїть не представник інтересів київської громади, більшість якої сім років тому стояла і підтримувала Майдан, а «смотрящий зони» від Партії регіонів, для якого головне — виконати рознарядки з Банкової», — заявляв Бондарчук.

Джерела «УМ» також допускають, що Бондарчук може взяти участь у парламентських виборах, балотуючись по одному з округів як мажоритарник.