Роман зі Стоун

17.01.2012
Роман зі Стоун

Зірки шоу–бізнесу повернулися з канікул і відкрили сезон нагороджень. Першою знаковою премією, яку вручали цього року, стала People’s Choice Awards 2012 — одна з найпрестижніших в індустрії розваг, адже присуджують її не якісь там академіки, а сам народ — глядачі, слухачі та інші споживачі «зіркової продукції».

Голосуванням у мережі інтернет народ відзначив найдостойніших у більш ніж 40 номінаціях — кіно, музика, телебачення тощо. Церемонія вручення «народних» призів, яка відбулася наприкінці минулого тижня в лос–анджелеському кінотеатрі «Нокія», за розмахом майже не поступалася «оскарівській».

Цього разу на «Виборі народу» тріумфували переважно новачки. Що й не дивно, адже аудиторія молодшає, і ті знаменитості, які ще недавно були кумирами дітей молодшого шкільного віку й тінейджерів, тепер виросли і «посунули» стару гвардію. Це стосується і 23–річної зірки фільмів «Ласкаво просимо в Зомбіленд» та «Легковажна я» Емми Стоун. Вона перемогла в одній із найпочесніших категорій — «Улюблена актриса». Серед чоловіків в аналогічній номінації тріумфував «ветеран» — Джонні Депп, який отримував цю нагороду вже не раз. Премію «Ікона кінематографу» також вручили «дідусеві» — Моргану Фріману, який виборов це звання у Гаррісона Форда, Джорджа Клуні, Роберта де Ніро і Тома Хенкса.

«Улюбленим фільмом» глядачі впевнено назвали другу частину завершального фільму «поттеріани» «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії». Також цю стрічку було відзначено за найкращий акторський ансамбль. Найкращою драмою став фільм «Води слонам», комедією — «Дівоча вечірка у Вегасі», а телесеріалом — «Як я зустрів вашу маму».

У музичних категоріях особливих несподіванок не сталося: у відповідних категоріях «улюблених» перемогли група Maroon 5, r&b зірка Ріанна, репер Емінем, кантрі–співачка Тейлор Свіфт тощо.

Найкращим альбомом народ визнав диск Born This Way Леді Гаги, а улюбленою піснею — E.T. дуету Кеті Перрі та Каньє Уеста.