«Підселяєтесь» до небіжчика — платіть!

12.01.2012
«Підселяєтесь» до небіжчика — платіть!

Віднедавна Дніпропетровська міська рада благословила появу на світ комунального підприємства «Ритуальна служба», яке має взяти під свою опіку не тільки кладовища діючі, а й закриті. Причому будувати стосунки з новоствореною структурою людям доведеться за принципом «за все треба платити». І часто–густо платити за те, про що й гадки не мали.

Першими з діяльністю «Ритуальної служби» зіштовхнулися мешканці селища Сухачівка на околиці Дніпропетровська. Єдине кладовище тут існує ще з XIII століття і є родовим. І хоч воно давно має статус закритого, люди на це особливо не зважають, адже здійснюють поховання до могил своїх рідних. Тепер же «Ритуальна служба» питання поставили руба — за місце на кладовищі необхідно заплатити від 2,5 до 4 тисяч гривень, яму для поховання мають право копати тільки вони, за що необхідно викласти ще 900—1200 гривень, пам’ятники над могилами відтепер можна зводити тільки після підписання відповідної угоди з комунальним підприємством. Те ж саме — і з обрізуванням, садінням дерев та кущів. Ще цікавіше — «Ритуальна служба» дозволяє відвідувати кладовища тільки у відведений нею час — з 8–ї до 17–ї години.

Мешканців Сухачівки це страшенно обурило. Адже до цього вони непогано господарювали на своєму родовому кладовищі без чиєїсь сторонньої допомоги, за яку до того ж треба платити немалі гроші. Тож навіть вийшли на акцію протесту. Нині кілька сотень сухачівців підписалися під зверненням до органів влади та прокуратури, а активісти на чолі з почесним депутатом Дніпропетровської міської ради Володимиром Солодченком провели прес–конференцію, на якій закликали всіх небайдужих підтримати їх у боротьбі з ритуальним терором.

 

А ТИМ ЧАСОМ…

...І мертві з прибутками «стоять»!

На Запоріжжі виявлено товариство, яким керувала померла особа, повідомляє власний кореспондент «УМ» у регіоні Андрій Багнюк. Абсурдність ситуації посилює та обставина, що де–юре керівник був єдиним посадовцем фіктивного підприємства, інформує прес–центр Державної податкової служби України.

Департамент податкової, що спеціалізується на боротьбі з відмиванням злочинних доходів, встановив, що спритники, зареєструвавши товариство на померлу особу, за два роки злочинних операцій з конвертації коштів одержали на банківський рахунок товариства 86,8 мільйона гривень. Організатори «мертвої» юридичної особи допомагали конкретним фізичним особам незаконно одержувати багатомільйонні податкові кредити. Кошти ж, що акумулювалися на банківському рахунку товариства, аферисти переправляли на рахунок іншого підприємства, а затим їх знімали готівкою.

За фактом відмивання коштів, здобутих злочинним шляхом, порушено карну справу за ч.2 ст. 205 Кримінального кодексу України. Податківці уточнюють коло осіб, які зареєстрували фіктивне підприємство і тим самим завдали бюджету країни значних матеріальних збитків.