Одіссея «Уллі» була недовгою

Одіссея «Уллі» була недовгою

Область пониженого атмосферного тиску, яка, починаючи з вівторка, поширилася з Британських островів через Північну Європу аж до Польщі та країн Балтії, завдала багато шкоди, спричинивши ураган «Уллі». Позавчора у багатьох регіонах Британії було оголошено штормове попередження. У Шотландії швидкість поривчастого вітру сягала 160 кілометрів на годину. Ураган зривав дахи будинків на півдні та південному сході Англії, виривав із корінням дерева й перевертав на автотрасах багатотонні вантажівки, що призвело до порушення автотранспортного і залізничного сполучення між Англією та Шотландією. Вівторок був першим робочим днем після різдвяно–новорічних свят, але багато людей просто не змогли дістатися до своїх робочих місць. Не обійшлося й без жертв: в Англії двоє водіїв загинуло в автомобілях, які були розчавлені поваленими деревами. В аеропортах Глазго та Единбурга скасовано багато авіарейсів, тимчасово закрили порт у Дуврі, куди приходять пороми з Франції.

Під бацьківським контролем

Під бацьківським контролем

«Це вже параноя»; «Замкнути білорусів у клітку ще й у віртуальному просторі — бацька Лукашенко перевершив самого себе!»; «Просто гублюся в емоціях — плакати чи сміятися…» — так російські й білоруські інтернет–користувачі коментують зміни до адміністративного кодексу Білорусі, які набувають чинності з 6 січня. Згідно з цими поправками, зокрема, буде запроваджено адміністративне покарання для фірм, які провадять діяльність у Білорусі, але не мають білоруської інтернет–адреси — лише закордонну. Це стосується, серед іншого, й інформаційних агенцій та ЗМІ. Більше того — за відвідання закордонних сайтів каратимуть і користувачів, і фірми, які надають провайдерські послуги. Це стосуватиметься й кафе, готелів та інших закладів, обладнаних мережею бездротового інтернету (wi–fi): їхніх власників штрафуватимуть, якщо клієнти порушуватимуть правила.

Ліві, праві... Однакові?

Ліві, праві... Однакові?

«З часів падіння комунізму ніхто у нашій частині Європи не сконцентрував у своїх руках стільки влади, як теперішній уряд Угорщини», — б’ють на сполох колишні угорські дисиденти комуністичних часів. Тринадцятеро з них підписали відкритого листа, в якому описують «падіння демократії та появу диктатури» й гостро критикують усі починання нинішньої влади. З часу переконливої перемоги на останніх парламентських виборах права партія ФІДЕС на чолі з прем’єр–міністром Віктором Орбаном реформувала політичну си­стему країни, змінила Конституцію й навіть запровадила нову назву країни — з 1 січня колишня Угорська Республіка офіційно називається «просто» Угорщиною. «Угорське суспільство стало не лише жертвою економічної кризи, а й власного уряду», — наголошують підписанти листа, закидаючи уряду, що він відібрав у суспільства інструменти контролю за владою й позбавив державні інституції автономії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики