«Фольк–music» нагороджує переможців

27.12.2011
«Фольк–music» нагороджує переможців

Тарас і Богдан Постнікови та ансамбль «Пісенне джерело». (Фото Марини ПРОХОРЕНКОВОЇ.)

Музична програма Першого Національного «Фольк–music» приготувала для українців святковий сюрприз. У ніч на 1 січня глядачі, сидячи перед телевізором iз келихом шампанського, зможуть насолодитися прекрасною шоу–програмою «Фольк–music». А головне — дізнатися про пісні–переможниці, які прозвучали у програмі впродовж 2011 року.

Кожну неділю українці віддавали свої голоси за ту або іншу пісню. У новорічну ніч країна дізнається назви пісень–переможців і почує їх у спільному виконанні народних колективів і молодих артистів.

Програма «Фольк–music» є сполучною ланкою для різних поколінь: убілені сивиною учасники народних колективів і сучасні вокалісти разом співають, разом отримують нагороди за одну пісню. Нагороди переможцям вручать: Володимир Бистряков, Олександр Злотник, Юрій Рибчинський, Віталій Білоножко, Тетяна Цимбал, Павло Зібров, Олег Чорний, Володимир Талашко, Христина Стебельська, Володимир Коваленко, Влад Багінський.

Свої новорічні музичні подарунки глядачам програми «Фольк–music» приготували: Тоня Матвієнко, Валентина Лисенко, Олексій Матіас, Маша Собко, Марта Шпак, Степан Гіга, Антін Мухарський і групи: «ГраБля», OT VINTA, REAL O, «Діафільм», «Воля», «Отава», DRESS CODE, Tash Nilkova, «Некст», Without limits, хор White, ансамбль «Бабине літо», дует «Анна — Марія», ансамбль «Живемо», театр пісні «Джерела», дует «Світязь», шоу–балет El Gato.

«Найцікавіше в цій новорічній програмі те, що народні колективи і молоді артисти разом виконують пісню практично без підготовки. Не було спільних репетицій. Люди виходять на сцену і співають майже експромтом! І все чудово виходить!» — розповідає керівник проекту «Фольк–music» Володимир Коваленко.

«Ми не лише «відкриваємо» народні пісні, але даруємо їх сучасним виконавцям. Артисти розповідають, що наші твори ідеально виконують на корпоративах і концертах, — продовжує пан Володимир. Адже ми беремо наспіви, які народ співав сотні років. Сто, двісті, а може, п’ятсот... Вони пройшли випробування віками. Їх мелодика, компонування набагато цікавіші, ніж сучасні. За даними ЮНЕСКО, в Україні найбільше у світі народних пісень — понад тридцять тисяч! До речі, цей факт і був одним із засадничих для мене, щоб зробити таку програму, як «Фольк–music». Ми щорічно відкриваємо 150 народних пісень».

Передноворічний настрій на зйомках програми «Фольк–music» відчувався в усьому. Ялиночка, столики з шампанським, конфеті, святкові привітання.

Учасники народних колективів, чекаючи нагороди, не нудьгували. Хто репетирував, хто пританцьовував у такт виступу колег. А хто і сам пішов у танок. І не за кулісами, а просто на сцені. Новий рік на порозі!

«У мене була нелегка місія. Я вручаю нагороду такому, можна сказати, комплексному колективу, що складається з дівчат, загальний вік яких, мабуть, перевищує років 600, і молодому співакові Денису Повалію. У них була дуже хороша пісня. І виконання гідне. Ексклюзивність програми «Фольк–music» у тому, що в ній задіяні представники всіх поколінь. І вони разом творять те, що називається народним мистецтвом», — з властивим йому гумором розповідає народний артист України, композитор Володимир Бистряков.

Знаменитості поздоровляли учасників народних колективів. Бажали їм творчих успіхів. І раділи перемозі разом iз ними!

«Я дуже рада, що у нас є така програма. Тут можна почути автентичну музику, зустрітися з народними колективами. Велике щастя, що вони у нас збереглися. «Фольк–music» дає можливість їм потрапити на телебачення. А це великий стимул для учасників народних колективів», — ділиться враженнями народна артистка, телеведуча Тетяна Цимбал.

«Я щаслива, що такі чудові пісні стали переможницями цього року. Деякі колективи навіть кілька разів перемагали в конкурсі. Вони своєю творчістю назавжди завоювали серця шанувальників. Ми, як завжди, робимо своїм глядачам подарунок — новорічний концерт. Я бажаю всім здоров’я, щастя і красивих українських пісень!» — підбила підсумок ведуча програми, народна артистка України Оксана Пекун.

Лариса РЯБЕНКО