Моя Марлен

Моя Марлен

Я відкрила для себе Марлен Дітріх двічі. Кілька років тому, на виставці її особистих речей у Москві. І цього літа, зовсім несподівано, в містечку Старий Крим, у музеї Костянтина Паустовського, де побачила німецьку акторку на фото з радянським письменником.

Анатомія почуттів

Анатомія почуттів

Ідею поставити на театральній сцені «Мі­сяць на селі» режисер Андрій Білоус виношував не один рік. Після прем’єри вистави у Театрі драми і комедії на Лівому березі стало зрозуміло, що протягом усього цього часу Білоус ретельно працював над своєю мрією: експериментував iз хронометражем п’ятиактної п’єси, героями, сюжетними ходами, намагаючись додати цій історії, написаній Іваном Тургенєвим більше ста п’ятдесяти років тому, динаміки й інтриги... Результатом його пошуків і сумнівів став епічний твір тривалістю понад три години, який Андрій Білоус назвав «Найвище благо на світі...»

«Щедрик» проспівав на зиму

«Щедрик» проспівав на зиму

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На презентацію четвертого фестивалю «Країна мрій Різдвяна» Олег Скрипка покликав до столичного клубу «Культ РА». Запрошенням скористалося чимало шанувальників як самого пана Олега, так і його фестивалю — щільність «народонаселення» на квадратний метр у клубі була надвисокою. Частували  питним медом, смаженим поросям, кутею, різноманітними пирогами та солодощами. Українські романси для гостей виконував Володимир Самайда, а казкар Сашко Лірник організував казкову міні–виставу, учасниками якої змогли стати всі охочі. Під час святкової презентації перепліталися християнські та язичницькі  обрядові українські традиціїї, звучали щедрівки та колядки, святкували народження сонця, співали здравниці Ярилу і подяки Дажбогу... Разом з усіма освячували Дідуха та водили хороводи під скрипку і бубон творці сучасної української культури Василь Попадюк, Сашко Положинський («Тартак»),  Арсеній Білодід («Сокира Перуна»), Сергій Василюк («Тінь Сонця»), кобзар Тарас Силенко...

«Фольк–music» нагороджує переможців

«Фольк–music» нагороджує переможців

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Музична програма Першого Національного «Фольк–music» приготувала для українців святковий сюрприз. У ніч на 1 січня глядачі, сидячи перед телевізором iз келихом шампанського, зможуть насолодитися прекрасною шоу–програмою «Фольк–music». А головне — дізнатися про пісні–переможниці, які прозвучали у програмі впродовж 2011 року.

Серія книг «Постаті» — підручник з успішності

Серія книг «Постаті» — підручник з успішності

Відомий львівський фотохудожник Василь Пилип’юк презентував семитомник «Постаті» — серію книжок про видатних українців. Автор понад 70 високомистецьких видань, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка втілив грандіозний проект: усі сім томів є своєрідними підручниками, які вчать людяності та цілеспрямованості.

Всі статті рубрики