НОВИНИ ПЛЮС

22.12.2011

Справа Тимошенко

Учора розгляд апеляції Юлії Тимошенко в Апеляційному суді Києва знову проходив без участі підсудної — екс–Прем’єр–міністр вирішила залишатися в СІЗО.

Колегія суддів АСК відмовила захисту Тимошенко у задоволенні скарги про незаконність застосування проти неї повторного арешту. Про це журналістам повідомив адвокат Сергій Власенко. Представники ЗМІ не мали змоги почути рішення суду по телетрансляції, оскільки під час його оголошення суддею Ольгою Єфимовою народні депутати від опозиції скандували: «Фашисти!»

Мораторій на продаж землі

У вівторок на вечірньому засіданні Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сiльськогосподарського призначення до 1 січня 2013 року. «За» таку поправку до перехiдних положень Земельного кодексу проголосували 275 народних депутатів.

Нагадаємо, 9 грудня ВР ухвалила в першому читанні законопроект «Про ринок земель», яким передбачається купівля–продаж земель сільськогосподарського призначення із 2013 року.

Справа Луценка

Учора Печерський райсуд Києва оголосив перерву до 27 грудня у засіданні з розгляду кримінальної справи за обвинуваченням екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. До оголошення перерви суд допитав чергового свідка — колишнього завідувача сектору квартирного обліку господарського департаменту МВС Миколу Чумака. Як повідомляє УНІАН, Чумак підтвердив законність та правомірність позачергового надання житла в Києві колишньому водієві Луценка Леоніду Приступлюку. Чумак також відповів, що Луценко не надавав будь–яких наказів чи вказівок прямо або через третіх осіб, якими б він зобов’язував комісію виділити квартиру Приступлюку.

«Народна самооборона» називає Чумака 50–м свідком у справі проти екс–голови МВС.

Нагадаємо, справа проти Луценка базується на тому, нібито він у час керування міністерством незаконно підвищував та матеріально підтримував свого водія, допустивши розтрату казенних коштів.

Наступного тижня виповниться рік, як Юрій Луценко перебуває в СІЗО.

Справа Іващенка

Колишнього т. в. о. міністра оборони Валерія Іващенка через погіршення стану здоров’я перевели до медичної частини СІЗО. Про це повідомив його адвокат Борис Нечипоренко.

Іващенка затримали у серпні 2010 року. За час перебування в СІЗО стан здоров’я підсудного погіршився, однак суд відмовляє екс–очільнику Міноборони у звільненні з–під варти для лікування.

Партактив

Сергій Довгань, голова Селянської партії України, народний депутат ІІ та ІІІ скликань, видав заяву, в якій називає незаконним рішення частини партійців, котрі діяли нібито від імені СелПУ, про ліквідацію партії та приєднання до СПУ Олександра Мороза.

За словами Довганя, його обрали головою СелПУ на XI з’їзді партії 8 жовтня в Києві. Також форум «селян» виключив із партії та звільнив із посади голови Зіновія Холоднюка — «за розвал роботи і бездіяльність». Після того «Холоднюк не виконав рішення з’їзду, (...) всупереч статуту одноосібно прийняв рішення і з купкою прихильників, які ніколи не були членами Селянської партії, влився до Соціалістичної партії України. Ніяких рішень Селянська партія з приводу вступу до СПУ не приймала, вона не є ліквідованою і продовжує діяти у відповідності до Закону «Про політичні партії», — заявляє Довгань.