Зате з ялинками!

21.12.2011

Партія регіонів вирішила, що цього важливого парламентського тижня — а в п’ятницю, нагадаємо, розглядатимуть бюджет–2012 — варто проявити додаткову обачність. Учора «регіонали» заблокували трибуну ВР, намагаючись не допустити «блокади» з боку опозиції. Акцію звеселяли дві штучні ялинки, вже встановлені обабіч президії. Утім превентивний хід виявився зайвим — меншість не мала наміру гальмувати роботу Ради, а фракція БЮТ узагалі покинула засідання.

Віце–спікер від БЮТ Микола Томенко пояснив, що фракція працюватиме в іншому місці — Апеляційному суді Києва. Окрім того, Томенко закликав до звільнення всього уряду. На його думку, відставка окремих міністрів (а ротації очікуються вже на сьогоднішньому засіданні Кабміну) не вирішить проблеми влади. «Ми сподіваємося почути від Президента ініціативу про звільнення і відставку всього уряду, в іншому випадку Президент повністю розділяє відповідальність за помилки разом з урядом», — заявив Томенко.

Голова ВР Володимир Литвин висловив сумнів, що сьогодні в уряді проведуть бодай якісь ротації. «Усе, що зараз робиться у нас, — це лише потрясіння повітря», — зазначив спікер, додавши, що пріоритетне питання на цей тиждень — ухвалення держбюджету.