Дніпропетровці дали приклад Києву

20.12.2011

На спільному засіданні у Дніпропетровську проводи обласних організацій Української народної партії та партії «Наша Україна» ухвалили спільну заяву про об’єднання та координацію поточної діяльності. Найближчим часом такі ж кроки мають зробити в регіональних осередках обох партій.

Таким чином, праві у Дніпропетровську продовжили процес об’єд­нання національно–демократичних сил, що стало відповіддю на заклик голови партії «Українська платформа «Собор» Павла Жебрівського, який він видав в інтерв’ю «Україні молодій» минулого тижня.

Дніпропетровські активісти також звернулися до керівних органів своїх партій для того, аби вони прискорили процес об’єднання на центральному рівні, виробили спільну позицію на переговорах з іншими національно–демократичними силами для узгодження кандидатів у мажоритарних виборчих округах. Об’єднавчий з’їзд пропонується провести у лютому.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Народного депутата від «НУНС» Павла Жебрівського обрали головою партії «Українська платформа «Собор». Таке рішення було ухвалено в суботу на об’єднавчому з’їзді УРП «Собор» та партії «Українська платформа».

Цього ж дня відбувся з’їзд «Української платформи» Жебрівського, який постановив ліквідувати партію, а її членам рекомендував вступити до «УП «Собор».

На об’єднавчому з’їзді Жебрівський отримав 216 голосів із 233. Анатолій Матвієнко — голова УРП «Собор» — не висував свою кандидатуру і відтак став заступником голови «УП «Собор».