Хіп–хоп із сурдоперекладом

15.12.2011
Хіп–хоп із сурдоперекладом

Сашко Положинський. 15 років успіху.

«Що буде на концерті? Дамо жару!» — так прокоментував для «УМ» Сашко Положинський сьогоднішню акцію «Ти подумай!», приурочену до 15–річчя його гурту «Тартак». Це буде концерт, на який запрошено дітей із вадами слуху. А мета акції під назвою «Ти подумай!» — зібрати кошти для Мар’яни Олійник, дівчинки, якій усього рік і 11 місяців. Діагноз Мар’янки — «двостороння сенсоневральна глухота». Щоб дати дитині шанс чути світ, потрібна операція, яка коштує 320 тисяч гривень. Причому операцію треба провести не пізніше, ніж коли дівчинці виповниться три роки.

Про це «УМ» дізналася в однієї з організаторів концерту, Маргарити Сєрої. Назва благодійного проекту походить від однієї з пісень гурту — «Ти подумай». «Я порадилася з хлопцями із «Тартака», — розповідає Маргарита, — і вони просто погодилися віддати всі гроші від концерту на цю мету. І хоча ми, мабуть, не зберемо всієї суми одразу, але вже створено інформаційний привід, до нас зверталися потенційні спонсори. Також поставимо скриньку на концерті, щоб кожен бажаючий міг зробити внесок в одужання Мар’яни Олійник».

Пані Маргарита зізналася, що проблема людей із вадами слуху їй дуже близька: «Я й сама не чую на одне вухо, тому уявляю, як тяжко тим, хто взагалі не чує. А цим проектом, окрім збору коштів, ми хочемо привернути увагу громадськості до таких людей та допомогти їм краще інтегруватися в суспільство. Спеціально для цього на концерті будуть показувати відеоряд, де буде сурдопереклад пісень «Тартака». Концерт із сурдоперекладом — це була ідея саме Маргарити Сєрої. До речі, за словами музичного оглядача Олександра Євтушенка, це буде перший в історії української музики концерт, що супроводжуватиметься віеорядом, який дублюватимуть мовою жестів.