Послав на пуй за Хутіна

Послав на пуй за Хутіна

«Порушення журна–лістської етики, що межує з дрібним хуліганством», — обурився російський олігарх Алішер Усманов, відкривши черговий номер журналу «Коммєрсант–Власть». І... звільнив з посад його головного редактора Максима Ковальського та гендиректора ЗАТ «Коммєрсант–холдінг» Андрія Галієва. Усманову можна, він — власник. Донедавна багато що можна було й «Коммєрсанту», який залишається чи не єдиним вільним друкованим виданням у Росії, принаймні з тих, що виходять помітним накладом. І власник–олігарх раніше в редакційну політику видань свого холдингу не втручався. Проте тепер, коли в країні вперше за останні бозна–скільки років почалися бодай трохи масові протести проти засилля путінської влади, свою політику невтручання вирішив змінити.

Тридцять років по війні

Тридцять років по війні

30 років тому комуністична влада Польщі, прагнучи придушити масові народні протести, запровадила воєнний стан. Цими днями по всій країні відбуваються заходи в пам’ять про ті напружені дні, а вчора як антикомуністичні, так і «ностальгуючі» сили проводили багатотисячні демонстрації.

Євросоюз не розпадеться

Євросоюз не розпадеться

«Чутки про ізоляцію Британії у Євросоюзі сильно перебільшені. Ми є членом ЄС, хочемо бути ним і надалі, й останній саміт нічого в цьому сенсі не змінив», — так прем’єр Девід Камерон захищав позавчора у британському парламенті своє рішення не підписувати нову європейську фіскальну угоду. Виступивши проти посилення фінансового контролю в Європі, політик, на його думку, намагався захистити національні інтереси власної країни й насамперед її фінансового сектору від втручання Брюсселя. «Я чітко пояснив, що можна бути повноправним, ідейним та впливовим членом ЄС і водночас залишатися осторонь від домовленостей, які не захищають наші інтереси», — наголосив Камерон.

Всі статті рубрики