Останнє європейське попередження

Останнє європейське попередження

Напередодні саміту Україна–ЄС, який відбудеться 19 грудня, у Києві побував комісар Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле. Позавчора ввечері він обговорив із представниками української влади нюанси підготовки до форуму. І пояснив, за яких умов вона, дружба між Україною та ЄС, можлива.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рухайтесь до суду

Рухайтесь до суду

Сьогодні о десятій ранку колегія суддів Апеляційного суду Києва (Олена Сітайло, Тетяна Фрич і Ольга Юрдига) продовжить розгляд по суті скарги екс–Прем’єра Юлії Тимошенко на вирок Печерського райсуду столиці у «газовій» справі, яким її засуджено до семи років позбавлення волі. Згідно з рішенням колегії, на сьогоднішнє засідання мають доставити і саму Леді Ю, адже без скаржника розгляд апеляції неможливий. При цьому суд витребував у СІЗО довідку про стан здоров’я Тимошенко. Через це в БЮТ уже припускають, що їхню хвору лідерку, яка нібито не може навіть сидіти, можуть доправити до суду силою.

Не «як голосують» — а «як підготують»

Не «як голосують» — а «як підготують»

Закон про вибори народних депутатів, який було ухвалено широким консенсусом за участю фракцій більшості та опозиції, може зазнати змін. Причому корективи можуть втілитися без участі парламенту — в тому випадку, якщо окремі норми проекту будуть визнані незаконними Конституційним Судом. Ідеться про норму, яка дозволяє кандидатам балотуватися одночасно і за партійним списком, і в мажоритарному окрузі. У 1998 році аналогічне положення закону було визнане неконституційним.

Всі статті рубрики