Соцреалізм для «Гогольфесту»

Соцреалізм для «Гогольфесту»

Минулої п’ятниці в Музеї імені Ханенків презентували мистецький фестиваль «Гогольфест–2012». Ця подія зібрала не лише безпосередніх учасників мистецького процесу — залами музею прогулювалися режисери Дмитро Богомазов, Олексій Кужельний, художній керівник кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі, актор Олександр Ганнотченко, галерист Павло Гудімов, композитор Олександр Злотник, — а й чиновники столичної адміністрації на чолі iз заступником голови КМДА Леонідом Новохатьком та шефинею Головного управління культури Світланою Зоріною. Мистецтво і владу об’єднав «Гогольфест» — КМДА пообіцяла профінансувати фестиваль наступного року і, вивівши цю мультимистецьку подію у категорію «фішка Києва», взяти над нею шефство в майбутньому.

А ми удвох, а ми удвох...

А ми удвох, а ми удвох...

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Національному палаці «Україна» водинадцяте відзвучав Міжнародний фестиваль «Мелодія двох сердець» Віталія і Світлани Білоножкiв. За заявленим багато років тому сценарієм, під час концерту одна одну змінювали зіркові родини. Проте інколи й не зовсім зіркові, й далеко не родинні. Несподівано було бачити «фабриканта» Олексія Матіоса з Ангеліною Шалімовою... Чи першого володаря «Х–фактора» Олексія Кузнєцов і Світлану Суркіс. Дочка президента ФФУ, звісно, не могла похизуватися таким вокалом, як її партнер по співу, однак трималася гідно, за що й отримала по закінченнi виступу величезний букет від батька. Ще один несподіваний дует — Антоніна Матвієнко й Арсен Мірзоян, учасники «Голосу країни». Білоножки, правда, всіляко намагалися розкрутити інтригу навколо цих співаків, але ті, хто в курсі, знають, що Арсен має дружину і двох дітлахів.

Швидше живий, ніж мертвий

Швидше живий, ніж мертвий

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фестивалі робіт молодих кінематографістів є у нас чи не найкращим показником вітчизняного кінематографа. Третій студентський кінофестиваль «Десята муза», що пройшов на кіностудії ім. Довженка, досить виразно продемонстрував сильні і слабкі сторони творчості української кіномолоді.

Від клинка до пензля

Від клинка до пензля

Наприкінці минулого тижня в культурно–мистецькому комплексі «Мистецький арсенал» відкрився 4–й Великий антикварний салон — наймасштабніший виставковий проект на українському антикварному ринку. Окрім галерейних стендів і раритетів iз приватних збірок, цього року тут представлено й обов’язкові до огляду виставки — гастрольну експозицію унікальної старовинної зброї з львівських музеїв та ретроспективу знакового художника ХХ століття, дисидента Віктора Зарецького. Унікальні музейні та галерейні зібрання, історичні раритети експонуватимуться до 18 грудня.

Всі статті рубрики