Від стьобу до УНА–УНСО

Від стьобу до УНА–УНСО

Попередній реліз однієї з найвідоміших і найдосвідченіших бард–рокових формацій країни мав назву «Неопалима купина» і складався з авторських композицій Анатолія Сухого і Олександра Веремчука на теми визвольних змагань українського народу. На той момент уже мало не хрестоматійними стали такі пісні, як «Пане полковнику», «Я — Крук»... Це — своєрідні пісні–візитки уславленої команди, яка фактично є ровесником Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута». Тоді, у далекому 1989–му, «Рутенія» стала дипломантом у номінації «співана поезія».

Визнання як аванс

Визнання як аванс

Сьогодні в київському клубі «Стерео плаза» відбудеться великий концерт–святкування з нагоди першого десятиліття творчої діяльності однієї з найяскравіших поп–рокових формацій України «Скай». Як і годиться у подібних випадках, Олег Собчук і компанія запрошують на своє свято найближчих друзів. Серед яких побачимо Гайтану, Руслану, гурти «Друга Ріка», «Грін Грей», Гудімов, «Скрябін», «Брати Карамазови», «Гуаш», «ТНМК», «Піккардійська терція», Дмитра Шурова та легендарну польську групу «Будка суфлера», з якою наші хлопці записали спільний трек до «Євро–2012».

Нині вже є очевидним, що поряд iз «Другою рікою» та «Океаном Ельзи» «Скай» належить до грона найкращих поп–рокових команд країни. Про це свідчать не лише численні сольні концерти групи, незмінно високі місця у різноманітних хіт–парадах, але й активна громадянська позиція колективу. Втім про все по порядку...

Всі статті рубрики