Ось тобі баба

Ось тобі баба

У кожного — свій норов, смаки і кулінарні традиції. Сільські люди або ті, хто має бабусь у селі, знають, що в Україні запіканки ще за радянських часів часто називали «бабами». Чому б не побалувати домашніх чи гостей цим призабутим десертом? Пропонуємо кілька рецептів, зібраних етнографом Лідією Артюх, авторкою книжки «Традиційна українська кухня в народному календарі».

Поєднання градусів

Поєднання градусів

У повітрі вже добряче пахне Новим роком, снігом, ялинками, мандаринами і гарячим вином. Чи ще не пахне? А дарма! Саме гаряче вино — чудовий вибір для щирих дружніх посиденьок. Аромати спецій і цедри, тепло чашки у долонях — усе це одразу перетворює звичайний вечір на свято локального масштабу, створює чарівний і святковий настрій.

Всі статті рубрики