Відступ — на наступ

06.12.2011

Партія Віктора Ющенка критично сприймає виборче законодавство, за яким проводитимуть парламентські перегони наступного року. Попри це, «Наша Україна» вступає в підготовчу фазу виборчої роботи. Такі цілі були оголошені на засіданні політради «НУ» наприкінці минулого тижня.

«Руками демократів вимостили могилу для демократії», — оцінив нове законодавство голова партії Віктор Ющенко. За його словами, новий закон увібрав найгірше, що було у мажоритарній та пропорційній системах. Він висловив жаль, що Верховна Рада відмовилась від ідеї перейти на відкриті списки.

«Наша Україна» вирішила зробити список публічним. Віктор Ющенко висловив пропозицію, що виборчий список має формуватися рейтинговим голосуванням. «У нас є потенціал укласти таку двадцятку, яка буде краща, ніж у інших політичних сил», — вважає голова «НУ».

Деякі члени політради висловили своє бачення шансів «Нашої України» на виборах. Адже соціологічні опитування наразі показують невисокий відсоток довіри до «НУ при прохідному бар’єрі у 5%. Утім більшість учасників засідання підтримали висновок, що результат приносить не стартова позиція, а конкретна робота. «Не треба боятися насамперед себе», — закликав нардеп Григорій Омельченко. «Треба перетворити відступ у наступ», — переконана Валентина Королькова.

Відтак «Наша Україна» має першочергову увагу зосередити на пропорційній частині виборів до наступної ВР. Віктор Ющенко пояснив, що партійці можуть піти в округи й здобути перемогу, але «перед партією і перед вами буде чесно, якщо ми підемо на вибори (виборчим списком) і будемо боротися насамперед за честь партії». Звичайно, достойних людей представить «НУ» і на «мажоритарку».

Керівником кампанії затверджено Валентина Наливайченка, а начальником штабу — Олександра Ропотенка.

Також партія задекларувала намір ліквідувати заборгованість, яка виникла в бюджеті організації, за найближчі місяці.