Сяяла собі ялиночка

Сяяла собі ялиночка

Уже 20–й рік поспіль відома австрійська компанія Swarovski AG випускає до різдвяних та новорічних свят спеціальну серію ялинкових прикрас із кришталю. З нагоди круглої річниці швейцарські ювеліри (виробничі потужності фірми розташовані у Швейцарії) виготовили особливо розкішну зірку, яка прикрасила верхівку головної ялинки США біля Рокфеллер–центру у Нью–Йорку. Урочиста церемонія запалення різдвяного дерева, на якому сяятиме понад 30 тисяч вогників, відбулася вчора увечері (сьогодні вранці за київським часом).

Ватикан проти «Бенеттона»

Ватикан проти «Бенеттона»

Відома італійська фірма «Бенеттон», знана не лише якісним одягом, а й оригінальною та дещо провокативною рекламою, цього разу дещо передала куті меду. Традиційно у своїх рекламних кампаніях бренд обігрує гасло «Об’єднані кольори «Бенеттона» — заклик до расової терпимості й рівності. Серед найвідоміших плакатів цієї серії — негр, який палко цілує блакитнооку білявку, чорний жеребець, який спарюється з білою кобилою тощо.

На вагу повітря

На вагу повітря

Американські фізики та інженери створили найлегший з усіх досі відомих штучних матеріалів. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, він у сто разів легший за пінопласт і наділений надзвичайно високою здатністю поглинати енергію, завдяки чому може знайти застосування в акумуляторних батареях майбутнього, а також у різноманітних амортизаційних приладах. Назви ця, фактично невагома, тканина, розроблена групою дослідників з університету Каліфорнії в Ірвіні та Каліфорнійського технологічного інституту, поки що не має.

Дит’ясла на 70 мільйонів років

Дит’ясла на 70 мільйонів років

Не виключено, що невдовзі про поведінку й спосіб життя динозаврів ми знатимемо значно більше, ніж раніше. У цьому сенсі палеонтологи покладають великі надії на свою останню знахідку: закам’яніле гніздо маленьких динозавриків, виявлене в пустелі Гобі у Монголії. Як повідомляє в останньому числі часопис Journal of Paleontology («Журнал палеонтології»), цим викопним «дит’яслам» — близько 70 мільйонів років. У гнізді діаметром близько 0,7 метра знайшли свій останній спочинок 15 молодих динозаврів виду Protoceratops andrewsi.

Всі статті рубрики