Гарантований гарант

Гарантований гарант

«Президентів у Росії було троє: той, хто висунув Путіна, той, кого висунув Путін, і, власне, сам Путін». «Путін із Медведєвим — убивці! Вони вбили мою мрію коли–небудь стати президентом Росії!» Таких анекдотів у російському сегменті інтернету зараз безліч. Хоча насправді росіянам, принаймні свідомим, не до сміху. У неділю, 4 грудня, в РФ відбудуться парламентські вибори, на яких виграє партія влади — «Єдина Росія» (хоча опоненти вже давно не називають її інакше, ніж «Партія жуліков і воров»). А ще через чотири місяці країна обере нового президента — Володимира Путіна. Результат виборів визначено заздалегідь, і в підсумках голосування не сумніваються ні влада, ні народ. Хоча останньому роль статиста не подобається дедалі більше, і освистання Путіна у спорткомплексі «Олімпійський» — яскраве тому свідчення. Втім на шлях ВВП у президентське крісло така дрібна прикрість навряд чи вплине. А шлях цей офіційно розпочався позавчора в іншому спорткомлексі — «Лужники», де на другому етапі свого з’їзду «єдинороси» одностайно висунули чинного прем’єра кандидатом на посаду глави держави. І цього разу багатотисячний зал випромінював на адресу Володимира Володимировича винятково «щенячі» емоції.

«Весна» минула, почалися іспити на демократію

«Весна» минула, почалися іспити на демократію

У Єгипті вчора стартували парламентські вибори — перші після повалення в лютому президента Хосні Мубарака, який керував країною понад 30 років. Виборчий процес розтягнеться аж до 10 січня. За цей час близько 40 мільйонів наділених правом голосу єгиптян мають обрати 498 депутатів Народних зборів — нижньої палати парламенту. Ще 10 законодавців призначить особисто маршал Мохаммед Хусейн Тантаві — голова Вищої військової ради, яка править у Єгипті до обрання нової світської влади. Третина парламентських місць дістанеться переможцям виборів в одномандатних округах, а решта — кандидатам, яких оберуть за пропорційною системою.

Кремль за крок до поразки?

Кремль за крок до поразки?

Результати голосування у другому турі виборів президента Південної Осетії, яка внаслідок російсько–грузинського воєнного конфлікту 2008 року була відірвана від складу Грузії, виявилися ледве не сенсаційними. Нагадаємо, у першому турі, 13 листопада, найбільше голосів набрали прокремлівський кандидат, міністр надзвичайних ситуацій невизнаної республіки Анатолій Бібілов, та опозиціонерка Алла Джиоєва. Міжнародні оглядачі тоді припускали, що влада навмисне дозволила Джиоєвій вийти у «фінал», щоб надати легітимності народному волевиявленню в очах Заходу (який ці вибори однаково не визнає, як і «незалежність» Південної Осетії). Тож одразу по завершенні голосування минулої неділі прибічники Бібілова, переконані в остаточному «правильному» результаті виборів, почали святкувати перемогу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики