НОВИНИ ПЛЮС

29.11.2011

Євроінтеграція

Приєднання України до ЄС може зайняти більше часу, ніж планувалося раніше, через проблеми з дотриманням українською владою демократичних стандартів. Про це в інтерв’ю польському виданню «Газета виборча» заявив президент Польщі Броніслав Коморовський. Глава РП вважає «серйозним бар’єром» досі не вирішену справу з Юлією Тимошенко, і деякі країни ЄС використовують це як причину відмовити українцям у приєднанні до євроспільноти. «Я сказав це Президентові Януковичу. Можливо, доведеться стиснути зуби та почекати. Ніхто не говорив, що з Україною буде легко», — зауважив Коморовський, який учора перебував із робочим візитом у Києві.

Вибори–2012

Опозиція почала переговори формування єдиного списку кандидатів у мажоритарних округах для виборів–2012. «Це означає, що вибори 2012 року будуть проходити у такому форматі: кандидат від влади і кандидат від опозиції», — заявив учора Арсеній Яценюк після засідання Комітету опору диктатурі. Голова «Фронту змін» пообіцяв, що розколу в опозиції не буде. Раніше на користь єдиного списку мажоритарників висловлювався голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко.

Комп’ютеризація

Управління справами апарату Верховної Ради закупило народним депутатам дорогі ноутбуки. За повідомленням «Вісника державних закупівель», загальна вартість 485 ноутбуків становить 5,49 млн. грн. Кожен комп’ютер коштує 11,3 тис грн.; має оперативну пам’ять не менше 4 Гб і діагональ монітора 23 дюйми. Постачальником виступила фірма «КПІ–Сервіс». Ноутбуки закуплено для переходу Верховної Ради з паперового документообігу на електронний, про що днями заявив Голова ВР Володимир Литвин.

Народні депутати від опозиції розкритикували цей тендер, заявивши, що більшість парламентаріїв і без того мають ноутбуки, планшети, персональні комп’ютери.

Партактив

Миколу Рудьковського виключили зі складу політради Соцпартії. На засіданні також ішлося про те, що СПУ не змінюватиме свою назву при об’єднанні з лівими та лівоцентристськими партіями.

* * *

У приміщенні штаб–квартири Комуністичної партії в Ковелі Волинської області вибили віконну раму та двері, а заразом невідомі розгромили й сусідній офіс Соціалістичної партії. Цінні речі нападників не зацікавили, повідомляють правоохоронці. Комуністи вимагають негайно спіймати і покарати причетних до погрому офісу.

Кількома днями раніше в Ковелі підпалили й пограбували офіс ВО «Свобода».