Уряду нема, бюджету не буде?

Уряду нема, бюджету не буде?

Лідер франкомовної Соціалістичної партії Бельгії Еліо Ді Рупо, якому доручено проводити переговори стосовно формування нового постійного уряду країни, повідомив короля Альберта ІІ, що подає у відставку. Найбільш імовірний кандидат у прем’єр­міністри відмовився від своєї місії з кількох причин. По­перше, переговори про створення правлячої коаліції та нового уряду, які тривали з серпня, знову зазнали невдачі. По­друге, нічим завершилися консультації щодо скорочення дефіциту бюджету на 2012 рік, проект якого минулої неділі відмовилися підтримати фламандські та франкомовні ліберали.

Окупуй порт!

Окупуй порт!

Активісти антикапіталістичного руху «Окупуй Уолл­стріт» погрожують паралізувати 12 грудня роботу всіх портів Тихоокеанського узбереж­жя США. А 1 січня 2012 року вони планують перекрити автомобільний рух мостом БейБрідж, який з’єднує міста СанФранциско та Окленд на півночі Каліфорнії. Про це повідомив позавчора представник руху Джуліон Льюїс­Тетмен.

Не за тими стежили

Не за тими стежили

Словацький міністр оборони Любомір Галко поплатився посадою за прослуховування телефонів опозиційних журналістів. Гучний скандал спалахнув на початку цього тижня, коли ліва газета «Правда» оприлюднила інформацію про те, що військова контррозвідка стежила за її співробітниками та шефом інформаційного телеканалу TA3 Міхалом Гучіком.

Поступ «Арабської весни»

Поступ «Арабської весни»

Президент Ємену Алі Абд Аллах Салех, який кілька разів з початку антивладних протестів обіцяв піти у відставку й «передумував», схоже, таки наважився на цей крок. Щоправда, під тиском не так народу, як сусідніх держав, передусім союзної Саудівської Аравії. Учора Салех прибув до аравійської столиці Ер­Ріяда, щоб підписати план передачі влади, запропонований країнами Перської затоки.

Всі статті рубрики