За столом з «британцями» і «бельгійцями»

За столом з «британцями» і «бельгійцями»

Коли осінь вже майже поступилася правами зимі, дні стали короткими, а вечори — довгими, сірими, похмурими і холодними, хочеться невилазно сидіти на дивані під пледом з гарячим чаєм у руках, а їсти щось таке ж зігріваюче, домашнє і затишне. А яка страва відповідає цим вимогам краще, ніж рагу?!

Суші і гострий ніж

Суші і гострий ніж

Кулінарний майстер–клас iз приготування суші, який в Українському домі проводили за сприяння Посольства Японії в Україні, проходив у рамках проекту «Японія в Україні 2011» і мав за мету донести через присутніх своєрідне послання–вдячність усім українцям за підтримку після катастрофи на японській атомній станції у березні цього року. Втім ненав’язливий офіціоз на заході був — невелика дещиця, яка, як приправа у стравах, лише підкреслила органічне поєднання у житті японців усіх сфер буття. А далі відомі майстри суші з Країни Східного Сонця Масайоші Казатто та Йошіда Кенсаку замиловували фотографіями своєї національної страви та вчили, як практично і за якими правилами формувати «кульки рису з рибою».

Всі статті рубрики