Дихай вільно!

Дихай вільно!

Згідно з останніми дослідженнями науковців, концентрація шкідливих часточок тютюнового диму в залах для курців перевищує чинні норми у 22 рази. І всупереч поширеній думці про ефективність вентиляційних систем, у зали для некурців також потрапляє дим — там концентрація шкідливих часточок перевищує допустимі норми в 14 разів. Абсолютно безпечною для здоров’я є атмосфера тільки тих закладів, де куріння повністю заборонено. Усі інші «мікси» залів — із витяжками, скляними перегородками і пересувними табличками — діють не на користь відвідувачам.

Про це розповіли журналістам фахівці на прес–конференції, присвяченій Міжнародному дню відмови від паління, який планета відзначала 17 листопада.

Здоров’я за три хвилини

Здоров’я за три хвилини

Кілька хвилин очікування перед перерізанням пуповини новонародженого можуть покращити його здоров’я в подальшому, переконані вчені. Раніше вважалося, що таке зволікання може підвищити ризик розвитку жовтяниці у дитини. Але зараз цю гіпотезу представники медичної спільноти вважають спростованою. Як повідомляють «Медновини», тепер учені стверджують: якщо пуповину перерізати не відразу, то в дитини значно знижується ризик розвитку залізодефіцитної анемії. При цьому будь–яких негативних наслідків (у тому числі й жовтяниці) не буде.

Всі статті рубрики