Запальне свято

23.11.2011

У ніч на 22 листопада в місті волинських залізничників, Ковелі, згорів офіс міської організації ВО «Свобода». Пожежа трапилася під ранок. Сусідами «свободівців» у будинку довоєнної побудови було ще кілька громадських організацій.

Голова осередку Вадим Ткачук висловив припущення про навмисний підпал. Коли пожежники приїхали приборкувати вогонь, двері приміщення були ніби не зачинені — їх могли просто зламати. Ткачук стверджує, що з офісу зник системний блок комп’ютера з інформацією про партійні справи та деяка інша офісна техніка. Це дає підстави вважати пожежу невипадковим збігом обставин. І те, що НП сталося в День свободи, який ковельські однопартійці Олега Тягнибока мали відзначити на центральному майдані міста, символічно. Підпал штаб–квартири у «Свободі» вони вважають спробою грубого тиску та залякування своїх активістів.

Нагадаємо, що це вже друга впродовж місяця резонансна пожежа в Ковелі. Не так давно згорів новозбудований будинок міського голови Олега Кіндера, який є активістом ВО «Батьківщина». Щоправда, в тій пожежі, за версією правоохоронців, винен буцімто син мера, який смажив у каміні сосиски.