Єврокомісії радять заохотити Київ

Єврокомісії радять заохотити Київ

Комітет Європейського парламенту із закордонних справ радить Раді ЄС, Єврокомісії та Європейській службі зовнішніх дій якнайшвидше завершити всі процедури щодо угоди про асоціацію з Україною. У проекті резолюції, ухваленій учора на засіданні комітету, зокрема, рекомендовано парафувати угоду про асоціацію «бажано до кінця цього року».

Новий уряд, старі протести

Новий уряд, старі протести

Тимчасовий уряд Греції на чолі з Лукасом Пападімосом отримав «міцний» вотум довіри у парламенті: під час голосування в середу його підтримали 255 із 300 депутатів. «Проти» голосували лише 38. А вже вчора новий прем’єр–технократ впритул взявся до роботи: зустрівся з директором Інституту міжнародних фінансів Чарльзом Далларою, який відповідає за переговори щодо скасування грецького боргу. Афінам належить досягти угоди з приватними власниками грецьких облігацій — це ключова умова реалізації плану порятунку Греції державами єврозони. Уряд Пападімоса також має повноваження домовлятися щодо скасування третини державного боргу, який становить 360 мільярдів євро.

«Окупанти» на марші

«Окупанти» на марші

Учасники акції «Окупуй Уолл–стріт» учора відзначали двомісячний ювілей iз початку цього соціального руху, який з Америки поширився майже на увесь світ. Вранці протестувальники пройшли від своєї колишньої «штаб–квартири» у манхеттенському парку Заккотті (нагадаємо, днями поліція ліквідувала розбите там наметове містечко «окупантів») до розташованої за два квартали від нього Уолл–стріт — фінансового центру Америки. Як зазначають організатори акції, їхня головна мета — «покласти край царству терору Уолл–стріт», тобто паралізувати роботу фінансових інституцій, включно з Нью–Йоркською фінансовою біржею. Щоправда, за два місяці протестів реалізувати цю мету їм не вдалося, проте на вчорашній день вони покладали великі надії, прогнозуючи участь у мітингах протесту десятків тисяч людей.

Народ бідує, парламент жирує?

Народ бідує, парламент жирує?

Майже половина членів Конгресу США — мільйонери. Такі дані оприлюднила американська громадська організація Центр за відповідальну політику (ЦВП). «Близько 47 відсотків складу Верхньої і Нижньої палат Конгресу у деклараціях про доходи за минулий рік вказали, що вартість їхніх активів становить від мільйона й більше доларів», — зазначено у звіті ЦВП. У Сенаті загалом 66 мільйонерів: 36 демократів і 30 республіканців. У Палаті представників серед товстосумів переважають республіканці: сумами з шістьма нулями обчислюються статки 110 республіканців і 73 членів Демократичної партії. При цьому загалом найбільш забезпеченими є члени верхньої палати Конгресу: 2010 року середня вартість активів чинного американського сенатора становила 2,56 мільйона доларів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики