До лікаря — через комп’ютер

17.11.2011

Поліклініка №1, яка обслуговує мешканців центральної частини міста, стала експериментальним майданчиком для впровадження першої в регіонах України електронної реєстратури (наразі такі є лише в приватних клініках столиці. — Авт.). Відтепер кожен бажаючий потрапити на прийом до лікаря може зайти на сайт медичного закладу, ознайомитися з годинами роботи потрібного спеціаліста, рівнем їхньої завантаженості на той чи інший день і одразу ж записатися на прийом. Ті, хто не має можливості користуватися інтернетом, і далі традиційно телефонуватимуть до поліклініки, однак їхню «заявку» на візит до лікаря працівники реєстратури також заноситимуть у комп’ютерну базу даних.

Як повідомив під час презентації пілотного проекту начальник тернопільського міського управління охорони здоров’я Ростислав Левчук, новація зробить запис на прийом зручнiшим для пацієнтів, покінчить з чергами біля кабінетів лікарів та дозволить ефективніше організувати роботу останніх. У перспективі — забезпечення підключеним до інтернету комп’ютером кожного лікарського кабінету. Окрім цього, комп’ютеризація нарешті наведе лад з обліковими документами, бо не секрет, що в поліклініках — постійна плутанина з медичними картками: то їх знайти неможливо, то на одну людину виписано одразу дві чи й три.

Розробили проект експериментальної електронної реєстратури за кошти грантодавців спеціалісти приватної фірми Web Advancers. Але успішність його реалізації та поширення на решту поліклінік обласного центру залежатиме вже від бю–джетних можливостей міської ради.