Торговельно–розважальні пагорби

Торговельно–розважальні пагорби

Розчищене від ресторанів Набережне шосе (від мосту Патона до Поштової площі) може у перспективі обрости багатоповерхівками. Як повідомив «УМ» голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, про це стало відомо під час обговорення історико–архітектурного плану Києва — розділу незатвердженого генплану столиці до 2025 року.

Нещасні наші менші

Нещасні наші менші

Європейський канал RT у середу показав сюжет «В Україні бродячих собак спалювали на вівтарі Євро–2012». Там, зокрема, йшлося про мобільний крематорій для бродячих псів у Лисичанську, нечисленні мітинги на захист тварин та онлайн–петицію про відмову в проведенні в Україні Євро–2012, під якою підписалося вже близько 200 тисяч користувачів інтернету.

У серці України, Києві, ситуація ще більш показова. Щотижня у різних районах знаходять мертвих собак. Отруту, як розповідають мешканці, розкладають навіть на територіях дитячих майданчиків. Масово гинуть і стерилізовані пси та ті, яких узяли під опіку люди. Є випадки, коли тварин просто різали ножем по живому. В інтернеті з’являються відео зі знущаннями та активно розвивається ресурс садистів, що заявляють про свою «місіонерську роль». Міліція обіцяє боротьбу з цим явищем, проте її прояви поки що непомітні. До всього, довести факти отруєння неможливо — лабораторії не отримують від комунального підприємства коштів, аби провести розтин. Натомість київська влада «горить» ідеєю закупівлі ноу–хау — машинки для друку книжок з інтернету за два мільйони гривень та іншими сумнівними проектами.

Хто вбиває чотирилапих, кому це вигідно, чому компетентні органи не реагують на ситуацію та що радять європейці — в матеріалі «УМ».

Всі статті рубрики