ЦИТАТИ ТИЖНЯ

04.11.2011

Віктор Янукович,
Президент України
— про протестні настрої українців:

— Мені правоохоронні органи дають таку інформацію, що йде скупка зброї в країні і підготовка до збройних нападів на органи влади… Вже люди втратили все: і страх, і совість. Так хто це організовує?.. Не ті, кому важче за всіх живеться. Ті, кому важче живеться, — вони мовчать, терплять і чекають.

(«5 канал»)

Юлія Тимошенко,
лідерка БЮТ
— про те, що Європі не варто звертати уваги на її ув’язнення під час розгляду угоди про асоціацію з Україною:

— Влада свідомо, планово, цинічно зриває процес європейської інтеграції України та переорієнтовує зовнішньополітичний курс на протилежний… Я знаю, що однією з умов підписання Угоди про асоціацію є моє звільнення з–за ґрат як свідчення припинення політичних репресій та розправи з опозицією. Президент Янукович свідомо не виконує цю умову. Сьогодні я прошу вас, з усією силою переконання, підписати угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі у будь–якому випадку.

(зі звернення, опублікованого в іноземних мас–медіа)

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про роботу міністра освіти Дмитра Табачника:

— Міністр не вміє і навіть відверто не бажає налагодити діалог з ректорами вишів і студентством. Часто показухою підміняють роботу із забезпечення підручниками і шкільними автобусами, з підготовки навчальних закладів до зими. Треба, Дмитро Володимирович Табачник, припинити такі ігри, і реально займатися роботою.

(УНІАН)

Ганна Герман,
радник Президента
— про відсутність гучних відставок:

— Часом переляканий відставкою міністр — це навіть краще, ніж звільнений міністр.

(«5 канал»)

Олександр Єфремов,
голова фракції Партії регіонів
— про шкідливість галасу у Верховній Раді:

— Під час виступу окремі народні депутати говорять дуже емоційно, вони виходять на такий звуковий бар’єр, що у залі не можна зрозуміти, про що говорить людина. У таких випадках треба зменшувати звук. Тому що від крику оглухнути можна. Там перевищення децибел. Якщо перевірити, то порушуються всі санітарні норми.

(УНІАН)