Ніж на «варту»

04.11.2011

Постраждав Анатолій Семенюк — активний громадський діяч, координатор ГО «Вартові закону», голова правління ГО «Солідарність», член громадських рад при облдержадміністрації та МВС у Львівській області. Усім львів’янам чоловік добре відомий тим, що вже багато років безкоштовно допомагає людям відстоювати їхні права.

Зараз пан Анатолій лежить у лікарні з чотирма ножовими пораненнями. Уранці минулої п’ятниці він вибіг iз дому на ранкову пробіжку. А на стадіоні на нього напали з ножем двоє невідомих. Скривавлений чоловік самотужки дійшов до школи неподалік стадіону. «Але вахтерка навіть не дозволила пораненій людині зателефонувати на станцію швидкої допомоги чи до міліції! — розповідає «УМ» правозахисник Віктор Чарномський. — Він стікав кров’ю, а жінка лише повторювала: «Не маю права викликати міліцію! Лікаря зараз нема. «Швидка» не відповідає». На щастя, постраждалий сам зміг дійти до ринку, де адміністрація викликала медиків і міліцію».

Що стало причиною жорстокого і цинічного нападу, правозахисник Віктор Чарномський не знає, але підозрілим є той факт, що незадовго до нападу Анатолій Семенюк дав журналістам гострий коментар. Зокрема про те, що приміщення по вулиці Шевській, 1, яке мало ринкову вартість 13 мільйонів гривень, продали лише за три мільйони. «За його словами, в оборудці брали участь міський голова Львова Андрій Садовий та начальник управління комунальної власності Євген Климкович. А через чотири дні на Анатолія Семенюка напали», — резюмує пан Віктор Чарномський.