Михайла — на Михайла,

04.11.2011

Учора пообіді у Львові та Запоріжжі представили нових «губернаторів». Їхні попередники подали у відставку напередодні, після розширеного засідання Кабінету Міністрів, у якому, нагадаємо, брав участь Президент. Відзначимо, саме керівникам Львівської та Запорізької ОДА — Михайлові Цимбалюку та Борисові Петрову — довелося вислухати найбільше критики від керівників держави.

На зміну чиновникам призначено відповідно Михайла Костюка та Олександра Пеклушенка.

У Львові ходять чутки, що останньою краплею терпіння перед звільненням Цимбалюка для центральної влади був стадіон. По–перше, «Львів–арену» досі не добудували. По–друге, публіка гучно освистала запис виступу Президента на відкритті стадіону. «На мою думку, це не звільнення через соціальні чи економічні проблеми, які є на Львівщині... Ми розуміємо, що основна причина звільнення є політична, — вважає голова Львівської облради Олег Панькевич. — Очевидно, це пов’язано з майбутніми виборами до Верховної Ради».

Новий «губернатор» області, Михайло Костюк, відомий загалові як керівник «Укрзалізниці» (у 2008–2011 роках). У політичних справах не засвітився.

На противагу Костюку, новий «губернатор» Запоріжжя Олександр Пеклушенко — досвідчений політик, народний депутат останніх чотирьох скликань. Він є заступником голови фракції «Регіонів» у Верховній Раді (поки не складе мандат) і одним зі спікерів парламентського клубу ПР.

Що ж до Бориса Петрова, то вчора він провів прощальну прес–конференцію. Сказав, що його звільненню найбільше зрадіє донька. Зізнався, що має кілька робочих пропозицій із Києва. До речі, цікаво, чи Петров збереже за собою посаду голови обласного осередку «Регіонів»?