Як затвердили — так судитиме?

04.11.2011
Як затвердили — так судитиме?

Фальсифікації у ВР? (Укрінформ.)

Учора Конституційний Суд поповнився новим суддею — Олександром Пасенюком. Під час голосування у Верховній Раді, яке проводилося бюлетенями, за призначення Пасенюка проголосувало 249 народних депутатів. Восьмеро виступило «проти», ще 2 — «утрималось».

Донедавна Пасенюк очолював Вищий адміністративний суд України. Тому важко сказати, чи вчорашнє рішення є підвищенням кар’єрними східцями, чи пониженням...

Опозиція звинуватила представників більшості у фальсифікації голосування. Зокрема, народний депутат Юрій Прокопчук заявив, що він був свідком, як народний депутат Юрій Литвин укинув до урни близько 20 бюлетенів. «Зайшовши в кабінку з газетою, він дістав із газети 20 бюлетенів, які однією стопочкою там лежали, що було зафіксовано, і таким чином призвів до фальсифікації виборів судді КС», — заявив Прокопчук.

Незважаючи на це, Голова ВР Володимир Литвин усе–таки оголосив про призначення Пасенюка. «Це буде оформлено відповідною постановою», — зазначив спікер. Народні депутати від опозиції зустріли оголошення Литвина вигуками «Ганьба!»

Учора на вечірньому засіданні парламент мав приступити до розгляду виборчих проектів. Загалом було 6 проектів. Володимир Литвин заявив, що при відсутності компромісу він запропонує провести рейтингове голосування по всіх законопроектах. Відтак буде вибрано проект, який набере найбільшу кількість голосів.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Cьогодні на засіданні ВР має намір розглянути проект закону про декриміналізацію деяких економічних злочинів. Фракція БЮТ сподівається на ухвалення поправок, які дозволять звільнити Юлію Тимошенко. Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту виключити з Кримінального кодексу «статтю Тимошенко». Таке рішення підтримали 11 із 12 членів комітету, повідомив сайт ZN.UA.