НОВИНИ ПЛЮС

01.11.2011

«Брудні» гроші

Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів (FATF) виключила Україну з «сірого» списку. Про це вчора на брифінгу заявила перший заступник глави адміністрації Президента Ірина Акімова. За її словами, відповідне рішення ухвалено на засіданні FATF 29 жовтня. Тепер Україна не підлягає глобальному моніторингу FATF.

Нагадаємо, у лютому 2004 року Україну виключили і з «чорного» списку FATF, де наша країна фігурувала з кінця 2002–го.

FATF (Financial Action Task Force) — Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму; міжурядовий орган 34 країн та двох регіональних організацій.

Протести

Виконком Нікопольської міськради через суд заборонив міській організації «Фронту змін» проводити акцію «Україна проти Януковича» і встановлювати інформаційні намети. Про це повідомили агентству «Інтерфакс–Україна» у прес–службі обласної організації «ФЗ». Учора було подано апеляцію на відповідне рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду. У решті областей акція триває безперешкодно.

* * *

Учора в Кагарлику на Київщині відбувся стихійний двотисячний мітинг пенсіонерів, чорнобильців та інших пільгових категорій населення проти скасування доплат. «У результаті неадекватної поведінки голови районної держадміністрації Івана Шевченка мешканці Кагарлика перекрили трасу Київ—Дніпропетровськ», — повідомила прес–служба ВО «Свобода». Причиною перекриття дороги стали спроби місцевої влади та міліції «забрати людей і розігнати мітинг».