Маша Єфросиніна: Я готова боротися з тими, хто гнобить Еріку

28.10.2011
Маша Єфросиніна: Я готова боротися з тими, хто гнобить Еріку

«Залишаюсь вiдданою елегантному шику». (надане Новим каналом.)

У вітчизняному розважальному телебаченні Маша Єфросиніна, безперечно, прима. Її зірка засяяла у «Підйомі» Нового каналу. Потім ведуча зробила кількарічну перерву у стосунках з цим мовником. Але вже кілька сезонів поспіль вона — обличчя молодіжно–сімейного каналу, який закликає жити яскраво. Нині вже досвідчена телевізійниця задіяна у трьох проектах Нового каналу, уперше сіла у суддівське крісло і продовжує вести та креативно продюсувати соціально–розважальне шоу, яке показує великі й малі буденні подвиги «маленьких» українців. На яких підмостках телевізійниця почувається більше «у своїй тарілці» і які стосунки з колегами має? — про це наша розмова.

Про образи суддів «Фабрики зірок»

—  Машо, де ви почуваєтесь комфортніше у проектах iз «фабрикантами»: на сцені у ролі ведучої чи у суддівському кріслі?

— Мені здається, що коректніше звучатиме моя відповідь в іншому формулюванні. Я — учасник проекту. І на попередній «Фабриці зірок», і зараз причетна до створення великого шоу. Позиція ведучої у цьому конкретному проекті мені була менш цікавою, ніж позиція в журі. Мені здається, що це видно, адже моя нова роль виправдовує себе. Все, що відбувається, мені надзвичайно цікаве. Як і раніше, я намагаюся усіх конкурсантів для себе виправдати. Правда, не завжди виходить. (Сміється. )

—  Як оцінюєте ведучу «Фабрики зірок–4» Еріку? Екс–«фабрикантка» стала ведучою, бо її продюсує Сергій Кузін, музичний продюсер нинішньої «Фабрики»?

— Я не знаю подробиць прийняття цього рішення. Про себе скажу, що коли дізналася, що ведучою буде Еріка, мені це видалось неймовірно правильним вибором. З професійно–етичної точки зору не буду коментувати, подобається мені чи ні. Але не зважатиму на професійну етику, скажу — мені подобається! По–перше, у неї бездоганна українська мова. І якщо хтось мав вести українську «Фабрику зірок–4», то це Еріка. Навіть у піку тим мегапрофесійним ведучим, які, як і ваша покірна слуга, і донині говорять російською. Мої перші ефіри були значно «сумнішими». Тому я готова боротися з армією фанатів «Фабрики зірок–4», яка «зриває» форуми і гнобить Еріку, боротися з ними один на один, тому що як для початківця вона робить свою справу непогано. До того ж від ефіру до ефіру відбувається помітне професійне зро­стання. Повірте, я була б першою, хто зателефонував би їй з натяками «порадити–допомогти» і тому подібне, якби вона з першого по дев’ятий ефір не зробила б такого прориву вперед — а вона його зробила!

—  Машо, ваші конфліктні стосунки з Іриною Білик в ефірі не перекочовують у реальне життя? Чи вони мають витоки з нього?

— Зовсім ні! Для себе я вирішила — допоки не закінчиться «Фабрика зірок–4», я не буду оприлюднювати свої судження стосовно окремих журналістів, не буду коментувати їхні матеріали. Нехай самостійно все оцінює кожен, хто дивиться, любить, читає, ненавидить тощо. Я б не називала наші стосунки (з Іриною Білик. — Авт.) конфліктними. Якщо об’єктивно подивитися на все, що відбувається, ви побачите, що це лише різні точки зору. Ми з Ірою дійсно не схожі. У нас різні смаки — у нас усе різне! Дуже тішить писанина в інтернеті: нещодавно, наприклад, дізналася, що я заздрю Ірині Білик, а Ірина заздрить мені. А ще, виявляється, ми колись когось не поділили і щось за усім цим стоїть. Якщо я й Іра будемо менше все це коментувати, глядачам буде цікавіше дивитися шоу.

Ох, як би було нудно, якби всі судді в одній тональності коментували виступи конкурсантів — дружно хвалили, «били» чи ігнорували те, що відбувається на сцені. Моє бажання брати участь у «Фабриці зірок–4» частково продиктоване тим, що я ні в кому з моїх трьох колег не бачу себе, своїх рис характеру. Для мене є щось близьке у Віталія Дроздова, щось — в Олени Мозгової, вони чітко формулюють кожен свою позицію. А що стосується Ірини Білик, вона по–особливому відчуває і думає, але тому вона й Ірина Білик — така єдина.

— Образи суддів у проекті — ваш, Ірини, Олени Мозгової — це втілення фантазій винятково стилістів?

— Можливо, когось здивую, розчарую чи порадую. Але кожна з нас вигадує свій образ самостійно. А чого можна було очікувати? Три жінки у журі! У кожної свій стиль. І я дуже рада, що не довелося себе «ламати», я залишилася відданою собі, своєму елегантному шику. Іра — це Іра. А Олена Мозгова — вона стала значно привабливішою, розквітла, на неї приємно дивитися.

Про Агнію Барто і два проекти, де Маша справжня

—  Ви задіяні у трьох проектах Нового каналу. Не хотіли б сконцентруватися на одному?

— Дуже б хотіла! І не втомлююся просити Новий канал задовольнити це моє бажання. Ця ситуація нагадує мені вірш Агнії Барто: «Драмкружок, кружок по фото, мне еще и петь охота. За кружок по рисованью тоже все голосовали...» Те, що мені пропонують участь у кількох проектах, з одного боку, має тішити моє самолюбство. До того ж відмовити дуже складно у ситуації, коли мені постійно дають відчути, що я, російською, «незамєнімая» у кожному з проектів. Так вже людина влаштована, конкретно я — точно. Уважний глядач уже, напевно, помітив, що у проекті «Зроби мені смішно» я фігурую дуже рідко. Бо графіки його зйомок останніх півроку часто збiгаються з графіками зйомок проекту «Мрії здійснюються». І я дуже вдячна, що на каналі до цього ставляться з розумінням.

За великим рахунком, якщо скрупульозно подивитися на всю цю історію, можна сказати, що веду я тільки один проект. Адже у «Фабриці зірок–4» я член журі, у «Зроби мені смішно» — special guest star, спеціально запрошена зірка. Переважну ж частину свого часу я вiддаю проекту «Мрії здійснюються».

—  Коли працюєте над образами ведучої у проекті «Мрії здійснюються», згадуєте «Підйом», який вели з Юрієм Горбуновим?

— «Мрії здійснюються» та «Підйом» відрізняються від усіх інших проектів, у яких я була задіяна. Саме в цих проектах мені поталанило бути, власне, собою. Але «Підйом» — це була моя телевізійна школа, а «Мрії здійснюються» — втілення усього мого досвіду. У «Мріях...» немає нічого награного і штучно насадженого. Хіба що і нині на початку програми мені складно співати пісню–вітання: її виконання для мене психологічно непросте.

—  Два роки тому ви з Дмитром Царенком створили студію Enjoy Production. Вона діє? Має стосунок до виробництва проектів Нового каналу?

— Як формація студія існує. Але не має стосунку до виробництва проектів Нового каналу. Оскільки і Діма, і я наразі займаємо серйозні посади на Новому каналі. Діма Царенко зараз — один iз керівників каналу, я займаюсь продюсуванням гігантського проекту, ми працюємо разом, чому я безмірно рада. А студія поки що працює над іншими творчими проектами, не пов’язаними з Новим каналом.

ДОСЬЄ «УМ»

Маша Єфросиніна, 32 роки

Народилася у Керчі. Закінчила Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка. За спеціальністю перекладач з англійської та іспанської мов.

У 19 років дебютувала у програмі «Щасливий дзвінок» на УТ–1.

2001—2005 рр.— працювала на Новому каналі.

2002 р. — ранкове шоу «Підйом», яке вели Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов, отримало заслужену премію «Телетріумф».

2005 р.— вела 50–й ювілейний конкурс «Євробачення», який проходив в Україні.

Працювала на ICTV («Лінія конфлiкту»), «Інтері» («Один у полі воїн», «Модний вирок») та співпрацювала з кількома російськими каналами.

2009 р. — повернулася на Новий канал у ролі ведучої «Фабрики зірок –3».

Знялася у кількох серіалах і кліпах.

Одружена з бізнесменом Тимуром Хромаєвим. Подружжя виховує доньку Нану, яка вже ходить у 2–й клас одного з київських ліцеїв іноземних мов.

Часто бавиться з внучкою третього Президента України Віктора Ющенка — Варварою, донькою його сина Андрія та своєї сестри Лізи.

Любить подорожувати.

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>